Arturo Dalhuisen start als nieuwe chef Restaurant Voltaire

Arturo Dalhuisen start als nieuwe chef Restaurant Voltaire

Arturo Dalhuisen heeft vanaf 1 januari jl. de leiding van de keuken van Voltaire op zich genomen. Bij het restaurant op Parc Broekhuizen gaat hij opnieuw samenwerken met Ewout Eleveld en Jacob Jan Boerma.

'Het is voor mij een unieke kans om op deze indrukwekkend mooie plek aan de slag te gaan en mijn culinaire ambities verder te gaan waarmaken', aldus Arturo Dalhuisen. 'Dit is een prachtige uitdaging waar ik me met veel enthousiasme op ga storten.

Ik heb altijd met veel bewondering gekeken naar de unieke plek die Culinair Landgoed Parc Broekhuizen inneemt. Om in deze inspirerende omgeving mee te mogen bouwen aan de verdere ontwikkeling is voor mij heel bijzonder. Ik ben er dan ook ontzettend blij mee hier mijn carrière te mogen voortzetten.'

Circel rond voor Arturo Dalhuisen

Restaurant Voltaire behaalde met Robert Poel in december 2018 een eerste Michelin ster. Na 5 jaar Voltaire was Poel, volgens het restaurant, toe aan een nieuwe uitdaging. Dalhuisen en Poel werkten eerder samen bij De Leest.

Die circel is nu rond, aangezien Dalhuisen bij Voltaire samen gaat werken met Ewout Eleveld, die de leiding heeft over Bistro LOF op het landgoed, en Jacob Jan Boerma, die als culinair adviseur betrokken is bij Parc Broekhuizen.

Over Arturo Dalhuisen

Dalhuisen behaalde zijn eerste Michelin ster in The White Room van Grand Hotel Krasnapolsky in Amsterdam en kookte de laatste maanden in de keukens van Daalder. Hij was zes jaar lang actief in de keuken van Jacob Jan Boerma in Restaurant De Leest, waarvan drie jaar als souschef.

Hij won in 2010 het NK Jonge Koks tot 25 jaar en was hij één van de jonge chefs die werd gevolgd in de culinaire documentaire ‘De Nieuwe Garde’.

Over Parc Broekhuizen

In het Hoofdhuis van Parc Broekhuizen bevindt zich Restaurant Voltaire. In december 2020 werd Bistro LOF geopend in de boerderij van het landgoed.

Parc Broekhuizen, restaurant Voltaire, Arturo Dalhuisen
Parc Broekhuizen

Er bevinden zich verder 5 salons en een Koetshuis waar evenementen plaatsvinden. Ook zijn er 22 hotelkamers op het landgoed in Leersum.