Opgenomen door Michelin 2022: Bistro Lof en 't Ganzenest

Opgenomen door Michelin 2022: Bistro Lof en 't Ganzenest
Bistro Lof in Leersum.

Michelin heeft weer twee nieuwe namen van restaurants onthuld die worden opgenomen in de selectie voor 2022. Welke onderscheiding deze restaurants krijgen, is nog niet zeker. Wat waardeert Michelin aan Lof en 't Ganzenest?

In Nederland stond aanvankelijk de presentatie gepland voor 28 maart. De nieuwe datum voor de bekendmaking van de Nederlandse sterren en Bib Gourmands is 30 mei in het De la Mar Theater in Amsterdam.

Michelin kiest dit keer voor een nieuwe aanpak. Elke maand worden namelijk enkele restaurants bekendgemaakt die hun intrede maken in de Michelingids Nederland. De bedrijven krijgen meteen een persoonlijke pagina op de website en de app van Michelin. In januari zijn geen nieuwe namen onthuld, voor 2022 zijn 't Ganzenest in Rijswijk van Erik Tas en Bistro Lof van chef Ewout Eleveld de eerste namen.

‘t Ganzenest- Rijswijk

'Restaurant ’t Ganzenest is een naam als een klok in de Nederlandse gastronomie. Harry Visbeen werd er bijvoorbeeld jarenlang onderscheiden met een Michelinster. Vandaag roert Erik Tas er in de potten, bekend van Bib Gourmand Bij Erik in Leidschendam. Hij behield de authentieke allure van het pand en friste het restaurant met de nodige elegantie op.

Erik Tas
Ondernemerspaar Patty van Dam en Erik Tas

Chef Erik Tas is een liefhebber en kenner van prachtproducten zoals zeetong, kalfszwezeriken en wagyu. Dat merkt u aan de kwaliteit waarmee hij werkt en de juistheid van de cuissons. Ter begeleiding kiest hij steeds garnituren uit die to-the-point zijn, met de intensiteit van de sauzen toont hij zijn vakkennis aan. De kracht van een met salie geparfumeerde jus geeft een perfect gekorst stukje kalfsvlees bijvoorbeeld een extra dimensie. Chef Tas bewijst bij ’t Ganzenest nogmaals dat hij een slimme chef is die steeds het beste uit zijn ingrediënten weet te halen. Wees maar zeker: het product is hier koning.'

Bistro Lof - Leersum

'Levensgenieters zijn al enkele jaren kind aan huis bij Parc Broekhuizen, waar Voltaire* uitgegroeid is tot een trekpleister. Tel daar nu ook maar Bistro Lof bij. Het restaurant zit in de vroegere boerderij van Parc Broekhuizen. Die werd omgetoverd tot een moderne zaak met brute en rustieke elementen. De glazen serre is een eyecatcher. Al zullen vooral de chefs in de open keuken uw aandacht trekken.

Ewout Eleveld van Lof.

Zij werken het liefst met groenten uit de moestuin en Nederlandse producten. Vis uit de Noordzee bakken ze bijvoorbeeld mooi meunière en begeleiden ze met een rijke beurre blanc. Met een gerecht rond de moestuin tonen ze de veelzijdigheid van groenten aan. De seizoenen tonen zich van hun beste kant bij Bistro Lof. De eigentijdse keuken draagt duidelijk de stempel van een ervaren brigade.

Deze namen staan zeker in de Michelin 'gids' 2022