Modern Market speelt in op vraag naar selfservice bedrijfsrestaurants

Modern Market speelt in op vraag naar selfservice bedrijfsrestaurants

De manier van werken is veranderd. Er wordt vaker thuis gewerkt en op kantoor in wisselende samenstellingen en op andere tijden. Het gevolg is dat mensen ook op andere momenten willen eten en drinken. Selfservice is dan een oplossing en is dan ook in opmars bij bedrijven.

Sodexo speelt met het concept Modern Market in op deze ontwikkeling. De eerste gebruiker van Modern Market is Welzorg, onderdeel van Louwman Group, die voor zijn pand in Raamsdonksveer een meerwaarde ziet in het aanbod van een modulair selfservice concept voor zijn medewerkers.

Modern Market is een modulair 24/7 selfservice concept van Sodexo. Hierbij draait alles om flexibiliteit - zowel in het assortiment aan eten en drinken, maar ook in de manier waarop dit wordt aangeboden. Modern Market biedt organisaties keuze uit vier modules die je naar wens kunt samenstellen, van de kleinste tot de uitgebreidste variant.

Verschillende modules

De kleinste module biedt gekoeld eten en drinken, de uitgebreidste module is een hybride markt met een selfservice gedeelte en een (op bepaalde tijden) bemande counter. Hier kunnen gasten vers bereide producten krijgen, zoals maaltijdsalades of een warm gerecht.

Rochus Schoorl, Regio Facility Manager bij Louwman Group: 'Met de komst van het hybride werken heeft het bedrijfsrestaurant een extra functie als ontmoetingsplek gekregen. Daardoor is het restaurant de gehele dag in gebruik. Hier sluit het concept van Modern Market perfect op aan. Ruime openingstijden met op ieder moment van de dag keuze uit een gevarieerd en gezond assortiment.'

Mattijs Stut, senior IFM developer bij Sodexo:'Modern Market past bij elke organisatie die flexibel wil blijven. Met Modern Market is het mogelijk om het aanbod aan eten en drinken eenvoudig af te stemmen op het aantal mensen dat op een bepaald moment in het gebouw aanwezig is. Modern Market is een (grotendeels) onbemande selfservice dienst. Dit geeft gasten de mogelijkheid om te eten en drinken wanneer zij daar behoefte aan hebben. Dit alles met behoud van kwaliteit en duurzaamheid. We zijn blij dat Louwman samen met ons deze pilot aangaat om er een succes van te maken.'