Nieuwe sous, maître en sommelier voor Voltaire*

Nieuwe sous, maître en sommelier voor Voltaire*

Sterrestaurant Voltaire in Parc Broekhuizen in Leersum heeft het team aangevuld met een nieuwe souschef, maître én een sommelier.

Eerder deze week liet Nils Snitselaar op Linkedin weten dat er reden was voor champagne. 'Sinds vrijdag ben ik teruggekeerd naar het prachtige Parc Broekhuizen in Leersum om aan de slag te gaan als sommelier.'

Snitselaar werkte tot april 2021 als junior sommelier bij Parc Broekhuizen, maar maakte daarna de transfer naar De Treeswijkhoeve in Waalre.

Nu weer terug op zijn oude stek, zegt hij er ontzettend naar uit te kijken om het wijnprogramma bij Parc Broekhuizen naar een nog hoger niveau te tillen met de vooruitstrevende mindset van Voltaire.

'Daarnaast raak ik zeer geïnspireerd door de samenwerking die ik aan ga met Arturo Dalhuisen en Arnold Zwartkruis.'

Maître sommelier

Arnold Zwartkruis, de nieuwe maître sommelier bij Voltaire, heeft jarenlange ervaring bij Aan de Zweth, Inter Scaldes, De Lindenhof en Kasteel Engelenburg.

Souschef Voltaire

Ivanildo Kamperveen wordt de nieuwe souschef van Voltaire. Hij stond eerder samen met Voltaires chef-kok Arturo Dalhuisen in de keuken bij The White Room. Daarna ging hij in de slag bij Pure C.

Arturo Dalhuisen volgde Robert Poel in oktober 2021 op in Parc Broekhuizen in Leersum. Dalhuisen stond tot 2019 aan het roer van de brigades van restaurant The White Room van het Amsterdamse NH Krasnapolsky, waar hij een ster kookte.

Jacob Jan Boerma

Jacob Jan Boerma is al jaren nauw betrokken bij Parc Broekhuizen als culinair adviseur van Restaurant Voltaire. In 2014 werd zijn restaurant De Leest in Vaassen bekroond met drie Michelinsterren, dat hij in 2019 sloot. Vandaag de dag is Boerma nationaal en internationaal betrokken bij een groot aantal culinaire evenementen, restaurants en concepten. 

Robert Poel en Thomas Diepersloot kookten in 2018 een Michelinster in Voltaire.