Kees Meinderts weg bij restaurant De Herberg van Smallingerland 

Kees Meinderts weg bij restaurant De Herberg van Smallingerland 

Kees Meinderts is weg bij De Herberg van Smallingerland. De talentvolle chef gaat een nieuw avontuur aan. Wouter Braam heeft hem opgevolgd als chef. Hij werkte eerder onder meer bij Landgoed Lauswolt en Aan de Poel.

Op social media schrijft Kees Meinderts eind maart: 'Na een bijzonder jaar bij de Herberg van Smallingerland ga ik een nieuw avontuur aan. De plannen zijn nog in ontwikkeling.'

Nieuw avontuur

Op Linkedin staat sinds maart 2022 dat Meinderts nu werkzaam is als freelance kok. 'Maar dat is voor de time being', vertelt hij aan Misset Horeca. 'We zijn bezig met het opzetten van een kas met daarin een restaurant, midden in de Friese Wouden. We zijn bezig met vergunningen. Tot die tijd hebben we nog geen 100 procent garantie.' De planning is dat daar ook moestuinen en een glamping komt. 'Je zit er tussen het eten te eten.'

De ambitieuze planning is om dit jaar het restaurant te openen. 'We willen toegankelijk zijn, met kwaliteit op het bord.' Meinderts vertelt dat hij altijd heeft gedroomd over een eigen zaak. 'Het vertrek bij De Herberg van Smallingerland was dan ook een zakelijke overweging, omdat deze kans voorbij kwam.'

Meinderts start dit samen met Christiaan Steijn, eigenaar van ACCES catering. 'Dit project gaat hij ernaast doen.'

Ervaren chef

Meinderts startte op 1 februari 2021 in de keuken van De Herberg van Smallingerland in het Friese Rottevalle. Eigenaren Aukje Westerhof en Freddy Bult trokken met hem een zeer ervaren chef aan met ervaring in sterrenrestaurants.

Meinderts werkte eerder 7 jaar als souschef bij De Librije in Zwolle en kookte de afgelopen 5 jaar als souschef en keukenchef bij Landgoed Lauswolt in Beetsterzwaag.