Eetwinkel Select krijgt nieuwe naam en eigenaar

Eetwinkel Select krijgt nieuwe naam en eigenaar

'Ik geloof in jou.' Vier woorden die eigenaar Jack van Hal sprak toen hij Jorien van der Pasch eind 2020 polste om zijn horecabedrijf in de Boxtelse wijk Selissenwal over te nemen. Jorien, oud-medewerkster en gepokt en gemazeld in de Bossche stadshoreca, heeft inmiddels het stokje overgenomen en de naam van de zaak veranderd in Eetwinkel Selissen.

'Veel blijft hetzelfde, maar ik kies wél voor een nieuwe naam: Eetwinkel Selissen, aldus Jorien van der Pasch. Ze heeft zin in haar nieuwe uitdaging. 'Natuurlijk is het spannend, maar ik heb hier acht jaar gewerkt. Het is dus bekend terrein.'

Eetwinkel Selissen

'Na mijn afscheid in 2014 heb ik in diverse horecazaken in ’s-Hertogenbosch gewerkt. Ik ben destijds bij Select begonnen als zaterdaghulp en heb gewerkt als parttimer. Hoe mooi is het om straks op eigen benen te staan en gastvrouw te zijn in mijn eigen cafetaria? Het assortiment zal niet ingrijpend veranderen, populaire gerechten blijven op de menukaart en ik houd vast aan Jacks passie voor vers en kwaliteit.'

Belangrijke ontmoetingsplek

Van Hal neemt afscheid met een lach en een traan. 'Ik had het voorrecht 37 jaar in een florerend horecabedrijf te werken dat in 1965 haar deuren opende', blikt hij terug. 'Ik trad op 1 januari 1985 in loondienst bij Select en ben sinds 2 oktober 1998 eigenaar. In deze jaren heb ik de wijk zien afbrokkelen en weer opbloeien. Ik ben trots op Selissenwal en vindt het prachtig dat iedereen bij ons aanklopt voor een frietje. De zaak was, is én blijft met Jorien een ontmoetingsplek in de wijk.'

Brandjes blussen

Eetwinkel Select beleefde gouden jaren, maar kende ook dieptepunten. 'Kort nadat ik zelfstandig ondernemer was geworden, brak een economische crisis uit', vertelt Van Hal.

'Het was frustrerend dat een verhuisplan naar de Van Beekstraat te elfder ure werd afgeblazen. Het ergst waren de twee branden die Select hebben getroffen. Als ondernemer ben je gewend brandjes te blussen', zegt hij lachend.

'Maar tweemaal de brandweer bellen en het bluswerk uitbesteden is andere koek. De wederopbouw na de eerste brand (2011 – red.) duurde drie maanden. Ruim twee jaar later was het opnieuw raak, nu duurde het een half jaar om weer op te krabbelen. Gelukkig was ik goed verzekerd en ben ik een optimistische doorzetter. Ik laat me niet zo maar uit het veld slaan.'

Frisse start Eetwinkel Selissen

Nu de coronacrisis grotendeels achter de rug lijkt, vindt Van Hal de tijd rijp om plaats te maken voor zijn opvolgster. 'Corona heeft veel van ons gevergd', blikt hij terug. 'Financieel en mentaal. Waar iedereen rekening hield met een crisis van enkele maanden, duurt het nu al twee jaar. We zijn er creatief mee omgegaan; onze afhaalservice was een succes. Zeker in zo’n hectische tijd is het fijn als je een fantastisch team om je heen hebt.'

'Na 37 jaar is de rek eruit en is de tijd gekomen dat Jorien een frisse start maakt.' Jorien van der Pasch staat sinds begin april aan het roer van Eetwinkel Selissen.

Jan-Hein Aarts, conceptmanager van Eetwinkel: 'Jack was lid van Eetwinkel vanaf het eerste uur. Wij bedanken hem voor zijn jarenlange toewijding aan Eetwinkel en zijn bijdrage in de Adviesraad. In Jorien zien we een waardig opvolgster. Ze zit vol met passie en nieuwe ideeën voor de zaak. Wij wensen haar heel veel succes in haar Eetwinkel.'