Hoteliers willen stokje steken voor komst Van der Valk

Hoteliers willen stokje steken voor komst Van der Valk

Een aantal hoteliers in Alkmaar heeft in een brief aan de gemeente, vanuit Koninklijke Horeca Nederland, aangegeven niet blij te zijn met de komst van een Van der Valk hotel in die stad.

De hoteliers juichen de plannen voor een Van der Valk in het Olympiapark aan de N9 niet toe, zo laten ze in het schrijven weten. De hoteliers vrezen concurrentie, vooral na de coronapandemie.

Argumenten

In de brief wordt als argument het aantal hotelbedden in de omgeving aangehaald en de stikstofeisen, zo meldt Alkmaar centraal. Daarnaast wordt onbegrip geuit over waarom is gekozen voor een hotel in een segment dat al is voldaan, terwijl er zo'n tekort aan woningen is.

Kavel Olympiapark

De gemeente Alkmaar verkocht eerder een kavel op het Olympiapark aan Van der Valk. Er zijn al procedures gestart om de bouw mogelijk te maken. Wanneer het hotel de deuren zou moeten openen, is niet bekend.

Het wordt door Alkmaarse afdeling van KHN betreurd dat de brief op straat is komen te liggen voordat de gemeente Alkmaar hem heeft kunnen lezen. 'Dat is niet de juiste volgorde', reageert KHN tegenover Alkmaar Centraal. 'We hebben een prima relatie met de gemeente en dit hoort niet."

Over de inhoud zegt de branchevereniging. 'Het is niet zozeer kritiek richting de gemeente, maar het is wel een signaal dat er naast de mogelijk positieve kanten ook andere zaken zijn die hier direct mee te maken hebben. Als wij bij een dergelijke ingrijpende ontwikkeling als vertegenwoordigende organisatie niet zo'n signaal afgeven zijn we geen knip voor de neus waard. De inhoud van de brief is dan ook bepaald door de leden.'