Kickoff Week van de horeca op Gastvrij Rotterdam

Kickoff Week van de horeca op Gastvrij Rotterdam

De Week van de horeca wordt dit jaar georganiseerd tussen 19 en 24 september. Deze week staat in het teken van horecaprofessionals, ondernemers, leveranciers, opleiders - en studenten binnen de horeca.

De Week van de horeca 2022 zal officieel worden afgetrapt samen met de officiële opening van Gastvrij Rotterdam op 19 september in Rotterdam Ahoy.

Aandacht voor behoud van talent

De eerste editie van de Week van de horeca vond plaats in 2019, toen nog de Nationale Horecadag. Inmiddels is de Nationale Horecadag uitgegroeid tot de Week van de horeca, die elk jaar plaatsvindt in september. Het een landelijk initiatief, waarbij diverse organisaties, stichtingen, opleidingen en horecazaken samenwerken. De Week van de horeca heeft als doel om te laten zien hoe mooi het is om te werken en te studeren in de horeca en om alle huidige horecaprofessionals nog eens extra in te laten zien hoe erg wij hen waarderen.

Gezamenlijke opening

Net als vorig jaar wordt de Week van de horeca officieel geopend samen met de opening van Gastvrij Rotterdam.

'De 9e editie van Gastvrij Rotterdam belooft dit jaar de grootste editie tot nu te worden. De belangstelling voor deelname is weer enorm groot en alle beschikbare halruimte is nu ingetekend. Ieder initiatief dat gericht is op de promotie en instroom van medewerkers in onze mooie sector ondersteunen we van harte.'

'Het is van groot belang nieuwe potentiële horecaprofessionals al in hun middelbare school periode te interesseren voor de horeca. We moeten de vele mogelijkheden die de sector hen kan bieden op tijd bij hen onder de aandacht brengen. De Week van de Horeca zet de sector in de spotlights en dat doet Gastvrij Rotterdam natuurlijk ook. Beide initiatieven op het zelfde moment van start laten gaan, versterkt elkaar', aldus Robert Melaard, managing director van Gastvrij Rotterdam.

Leukste horecateam van Nederland

In de aanloop naar de Week van de horeca vindt ook de verkiezing plaats voor het leukste horecateam van Nederland.

Horecazaken kunnen zichzelf aanmelden en middels een creatieve inzending laten zien waarom zij als finalist gekozen moeten worden door juryleden Milo Berlijn en Patrick Treichl.

Om leerlingen van horecaopleidingen actiever te betrekken in het werkveld, nemen studenten van verschillende horecaopleidingen door Nederland ook deel in de jury. De top drie krijgen vervolgens een opdracht mee en de winnaar wordt bekend gemaakt op de Gastvrijheidstop in november.