Alles over Gastvrij Rotterdam

Gastvrij Rotterdam (foto: Charles Batenburg)

Gastvrij Rotterdam staat voor de deur: lezers Misset Horeca registreren zich gratis

Gastvrij Rotterdam kijkt uit naar alweer de elfde editie van de beurs voor het hoog- en middensegment. Vanaf 23 tot en met 25 september zal Ahoy opnieuw horecaprofessionals verwelkomen die op de hoogte willen blijven van trends en ontwikkelingen, of juist op zoek zijn naar inspiratie. Managing director Robert Melaard: 'De kwaliteit van de beurs blijft groeien.'

Emile van der Staak (foto: Koos Groenewold)

Drie Beste Groentechefs van de wereld koken samen tijdens Future Awards in Rotterdam

Op 24 september 2024 reikt We're Smart in samenwerking met Gastvrij Rotterdam zijn jaarlijkse Future Awards uit. De Future Awards is de bekroning voor voedingsbedrijven die uitzonderlijke producten, innovaties of projecten lanceren voor een meer ecologische en duurzame levensstijl.

Bart Eker, winnaar 2023. Foto-credits: Eelco van Wieringen Buro Publieke Werken.

Zes kandidaten in finale van Jonge Keukenhelden en Het Glazen Kalf tijdens Gastvrij Rotterdam

Woensdag 25 september 2024 zal in hal 4 van horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam de finale plaatsvinden van de wedstrijd 'Jonge Keukenhelden en Het Glazen Kalf', georganiseerd door VanDrie Group, VHC en Euro-Toques Nederland.

Grote namen in jury Nederlandse finale Bocuse d'Or

Grote namen in jury Nederlandse finale Bocuse d'Or

Zes topchefs nemen plaats aan de vakjurytafel van de Nederlandse finale van Bocuse d'Or maandag 23 september 2024 tijdens horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam. Aan hen de eer om de chef te kiezen die Nederland culinair mag vertegenwoordigen tijdens de Europese finale van Bocuse d'Or in 2026. Vier finalisten en hun commis gaan de strijd met elkaar aan.

Emile van der Staak

Inschrijving geopend voor uniek 6 handendiner tijdens Gastvrij Rotterdam

Gastvrij Rotterdam trok vorig jaar ruim 18.500 horecamanagers en -ondernemers naar de havenstad. Ook dit jaar kiest 'Gastvrij' voor de succesvolle opzet van 'paviljoens en specials', vinden er tal van prestigieuze wedstrijden plaats en is er een unieke editie van het VIP Sterrendiner.

De winnaars van 2023., vlnr:  Jouke-Piet Drijfhout, Cor Hamming en Durkje Grijpstra van De Slotplaats in Bakkeveen. Foto: Eelco van Wieringen van Buro Publieke Werken

Deze zes chefs zijn geselecteerd voor de finale van de Euro-Toques Nederland Restaurantprijs

Tijdens Gastvrij Rotterdam vindt op 23 september 2024 de finale van de Euro-Toques Nederland Restaurantprijs, gesponsord door Cookware Company, plaats. De zes finalisten zijn nu bekend.

Finalisten Green Chefs Hat 2024 met jury. Foto-credits: 
Charlotte Mauritz / Annoncé Management

Finalisten Green Chef's Hat bekendgemaakt

Op 10 januari was 2de editie van de voorronde van de Green Chefs Hat op Horecava. Deze wedstrijd staat volledig in het teken van pure plant koken. De deelnemers die gaan stijden om de titel tijdens Gastvrij Rotterdam zijn Restaurant Nazka, Koosh Kothari, en Chef Róbert, Robert van de Kolk. De wedstrijdorganisatie deelt in de komende tijd nog drie wildcards uit.

De finalisten van de Gouden Koksmuts 2024 zijn bekend

De finalisten van de Gouden Koksmuts 2024 zijn bekend

Tijdens de voorronde in de wedstrijdarena van het Gastronomisch Gilde op Gastvrij Rotterdam streden 11 deelnemende teams om een plek in de finale van de Hanos Gouden Koksmuts. Er zijn door de jury 6 finalisten geselecteerd en het Gastronomisch Gilde zal in de komende maanden nog 1 wildcard vergeven.

Marco van der Wijngaard wint voor tweede keer Nederlandse finale Bocuse d'Or

Marco van der Wijngaard wint voor tweede keer Nederlandse finale Bocuse d'Or

Tijdens horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam is Marco van der Wijngaard, samen met zijn commis Stijn de Jong, van restaurant 't Amsterdammertje in Loenen aan de Vecht, voor de tweede keer de winnaar geworden van de Nederlandse finale van Bocuse d'Or. Zij vertegenwoordigen Nederland tijdens de Europese finale in het Noorse Trondheim op 19 en 20 maart 2024.

Fotocredits: Charlotte Mauritz - Annoncé Management.

Yornie van Dijk wint Green Chef's Hat

Op maandag 18 september vond tijdens Gastvrij Rotterdam de finale plaats van de nieuwe wedstrijd van het Gastronomisch Gilde, de Green Chef's Hat. Yornie van Dijk van restaurant Basiliek* ging er met de eerste prijs vandoor.