Boutique hotel De Salon van Fagel belooft 'Alice in Wonderland-gevoel'

Boutique hotel De Salon van Fagel belooft 'Alice in Wonderland-gevoel'

Boutique Hotel De Salon van Fagel in Den Haag heeft het aantal kamers uitgebreid van 6 naar 18 en belooft gasten het gevoel de wereld van Alice in Wonderland binnen te stappen met een geheime binnentuin, mysterieuze gangen en kleurrijke kamers.

Boutique hotel De Salon van Fagel belooft 'Alice in Wonderland-gevoel'

Het kleinschalige hotel De Salon van Fagel, dat in 2016 de deuren opende in de binnenstad van Den Haag, is gevestigd in een gebouw met koninklijke historie wat nog goed zichtbaar is door het behoud van de prachtige originele details.

Sandra Tuit opende het hotel met zes kamers en breidde dat aantal afgelopen maanden uit tot 18. Deze week heropende De Salon van Fagel de deuren. De uitbreiding is gerealiseerd door een aangrenzend pand aan het hotel toe te voegen, dat bereikbaar is via een nieuwe doorgang. De uitbreiding is gefinancierd middels crowdfunding, waarvoor in 2021 ruim 6 ton is opgehaald.

Elke kamer uniek

Elk van de kamers is uniek qua sfeer en uitstraling door de kunst en een persoonlijke touch in elk detail. Wat alle kamers gemeen hebben is dat ze beschikken over Swiss Sense bedden, marmeren tegels en koperen kranen.

Elke badkamer heeft zelfs eigen warmwater voorziening wat bijdraagt aan het echte spa gevoel. De Salon van Fagel heeft ook geïnvesteerd in de duurzaamheid van het hotel, door volledig van het gas af te gaan en digitaal regelbare verwarming te installeren.

Alice in Wonderland

Wie voor het hotel staat, ziet nauwelijks dat het er is. De gevel bestaat slechts uit een deur en een etalageraam, maar daarachter gaat een hele wereld schuil.

Vanuit de ontbijtruimte betreed je een donkere, mysterieuze gang waar een zwerm van kleurige vlinders uit de kelder je tegemoet fladdert. Deze vlinders leiden je vanuit het donkere doolhof naar de verschillende hotelkamers, die juist licht en kleurrijk zijn ingericht als een sprookjeswereld. Deze hebben namen als Secret Wonderland, Royal Rabbits Den en Princess Ruby of Hearts welke zijn geïnspireerd op personages uit de fantasiefilm.

De hotelkamers met buitenruimte grenzen aan ‘Fagels Wonderland’, een verrassend grote tuin direct naast de Koning (Paleis Noordeinde), waar hotelgasten in alle rust kunnen genieten van de zon, het groen en elkaar. In het hart van het hotel bevindt zich een wonderlijke binnenplaats, waar het ontbijt wordt geserveerd en het voelt alsof je in een geheime oase zit. Op de eerste etage heeft het hotel een ‘Queens Quarters’ gerealiseerd, met zes kamers waarvan drie met een privé buitenruimte, die uitermate geschikt zijn voor families, bruiloftsgasten of andere grotere gezelschappen.

Over De Salon van Fagel

In 2016 werd De Salon van Fagel geboren. Eigenaresse Sandra Tuit had een droom voor dit prachtige monumentale pand: een plek waar mensen vanuit alle landen een aangename kennismaking met Den Haag kunnen beleven, in een gebouw met koninklijke historie en prachtige originele details. Het hotel bevindt zich in het hart van Den Haag, op loopafstand van het Binnenhof en op maar tien minuten van het strand. Met de nieuwe extra suites verwelkomt De Salon van Fagel nog meer gasten in het prachtige boutique hotel.