Shanna Buijsman van Restaurant Schokland is Terras Top 100 Parel

Shanna Buijsman van Restaurant Schokland is Terras Top 100 Parel
(c) Marco Klompenmaker Fotografie

Zelfs ondernemer Dennis Goossens zet een stapje extra als zijn bedrijfsleider Shanna Buijsman aan het werk is. 'Ze maakt niet alleen haar collega's, maar ook mij beter. Shanna rust niet voordat alles perfect geregeld is.'

Dennis Goossens, ondernemer van Restaurant Schokland, is eerlijk als hij zijn keuze voor Shanna motiveert. ‘Ik heb lang getwijfeld of ik mijn bedrijfsleider op zou moeten geven.’ De uitbater heeft er lang en goed over nagedacht: ‘Ten eerste zou ik haar collega’s tekort doen en ten tweede is het maar de vraag of ze wel in het zonnetje gezet wil worden.’


Ook al zeg ik regelmatig tegen wie het maar wil horen: “Ze is de beste bedrijfsleidster die een werkgever zich kan wensen”; een prijs als deze zou haar enorm veel erkenning geven

— Dennis Goossens, eigenaar Restaurant Schokland

Bezwaar 1 was snel opgelost toen Goossens met het team zijn voorstel besprak. ‘Volmondig Jaaaaaa! Als iemand het verdiend is het Shanna’, hoorde hij enthousiast. ‘Daar werd ik dus vrolijk van.’

En bezwaar twee is ook snel verdampt. ‘Want ook al zeg ik regelmatig tegen wie het maar wil horen: “Ze is de beste bedrijfsleidster die een werkgever zich kan wensen”; een erkenning als deze zou haar enorm veel erkenning geven. Daar zoekt ze bewust niet naar. Als iemand zichzelf altijd wegcijfert is zij het. Elke gast krijgt de aandacht (meer nog) die hij of zij verdient - meer zelfs - en elke partij, ieder bruidspaar en op alle jubilea zal ze niet rusten voordat het perfect voorbereid is’

Optimale motivator

Shanna runt restaurant Schokland nu vijf jaar voor Goossens, die eerder uitbater was van Het Wapen van Ens. ‘Sinds ik dat bedrijf hebt verkocht ben ik dus meer betrokken bij Restaurant Schokland, en als ik al niet wist dat ze een topper was dan weet ik het nu wel.’ De ondernemer zegt goed te kunnen sparren met zijn bedrijfsleider.


‘Gek genoeg - na 23 jaar ondernemer te zijn geweest denk je dat je het wel weet - maakt ze mij ook beter en haal ik het niet in mijn hoofd om de kantjes eraf te lopen of eens eerder naar huis te gaan. Ze motiveert mij dus ook.’

— Dennis Goossens, eigenaar Restaurant Schokland

‘Gek genoeg - na 23 jaar ondernemer te zijn geweest denk je dat je het wel weet - maakt ze mij ook beter en haal ik het niet in mijn hoofd om de kantjes eraf te lopen of eens eerder naar huis te gaan. Ze motiveert mij dus ook.’ Heeft ze dan geen slechte eigenschappen? Goossens met een knipoog: ‘Ze zou wat meer aan zichzelf mogen denken.’


Verkiezing De Parel van het Jaar

Jaarlijks vraagt Misset Horeca aan de deelnemers van de Terras Top 100 één van hun medewerkers te nomineren. Wie heeft zich onmisbaar gemaakt, wie onderscheidt zich, wie verdient een pluim of juist een steuntje in de rug? Elke werkgever kan één werknemer nomineren. De beste, leukste, meest ontroerende motivatie wordt door de redactie van Misset Horeca verkozen tot Parel van het Jaar van de Terras Top 100.

Bekijk deze collectie

Terras

Hoe haal je de meeste omzet uit je terras? Hoe richt je het in? Hoe train je je terraspersoneel? Wat zijn de ideale terrasdrankjes? In deze collectie vind je allerlei aandachtpunten voor het optimale terras. Van het aanvragen van een terrasvergunning tot inspiratie voor de terraskaart.