Le Carrefour weet op slimme wijze de Publieksprijs te winnen

Le Carrefour weet op slimme wijze de Publieksprijs te winnen

Een enthousiaste club springende en dansende medewerkers van Le Carrefour in Sint-Odiliënberg toogde maandag 4 juli richting het podium van de uitreiking van de Terras Top 100. Met een flinke meerderheid aan stemmen wist dit bedrijf de Publieksprijs in de wacht te slepen. Dat deden ze op slimme wijze.

De Limburgse onderneming wist in een spannende strijd Pelle’s uit Deurningen en De Huyskamer uit Gilze achter zich te laten. ‘We hebben super veel ambassadeurs en gewoon een topteam’, aldus Laura Engels geëmotioneerd vanaf het podium.

‘We zijn na de uitreiking van de Terras Top 100 terug naar Limburg gegaan’, vertelt Laura dinsdagmorgen. ‘We waren met een deel van het team bij de Terras Top 100, maar we wilden het met al onze medewerkers vieren, dus zijn 2,5 uur terug naar huis gereden om er met het complete team een feest van te maken. Want we hebben dit toch met z’n allen gedaan en dit is echt een teamprestatie.’

Stemmen werven

Ruim 3300 stemmen van de in totaal 20.185 stemmen wisten de Limburgers los te krijgen bij fans en aanhang.

Hoe slaagde Le Carrefour erin om zoveel gasten te mobiliseren om een stem uit te brengen? Dat deed ze op slimme wijze. ‘We hebben geen cadeaus verloot onder de stemmers.’ Wat team Le Carrefour wel deed was bij iedere gast die de rekening kreeg, meedelen dat team Le Carrefour meedeed aan de Publieksprijs van de Misset Horeca Terras Top 100. ‘Bij de rekening gaven we gasten een flyer met QR-code waardoor ze op de site kwamen waar ze direct een stem konden uitbrengen. Ook werden stemmen geworven op een lokaal event. ‘Daardoor begon het ook echt te leven in het dorp. Heel vaak vroegen gasten hoe we ervoor stonden en wanneer de uitslag bekend was. Heel leuk was dat.’

Team

Niet alleen bij de gasten, maar ook onder het team leefde het heel erg. ‘Medewerkers gingen bijvoorbeeld aan elkaar vragen of ze de oproep om te stemmen al in al hun whatsapp-groepen hadden gedeeld.’ Ook op social media begon de Publieksprijs te leven en werden stemmen geworven.

Laura denkt wel dat het in hun voordeel heeft gewerkt dat hun bedrijf in een wat kleiner dorp staat. ‘Dan heb je veel ambassadeurs. Iedereen kent je, het is niet anoniem en er is een hoge gunfactor.’

Volgend jaar doen de ondernemers zeker weer mee aan de Terras Top 100. ‘We hopen dan op een nog hogere notering in de Terras Top 100.’ Nu zijn ze overigens al heel blij met hun positie op nummer 58. ‘Dat vinden we al top. Helemaal omdat de jury kennelijk voor de eerste keer is geweest, toen het terras nog niet volledig stond vanwege een evenement. Maar het is de eerste keer dat we überhaupt meededen en dat we dan meteen al in de Top 100 staan, is natuurlijk een compliment.’

Laura en Lars Engels namen eind 2018 het bedrijf in het Limburgse Sint Odiliënberg over van haar ouders die het café 35 jaar lang hadden bestierd.

Bekijk deze collectie

Terras

Hoe haal je de meeste omzet uit je terras? Hoe richt je het in? Hoe train je je terraspersoneel? Wat zijn de ideale terrasdrankjes? In deze collectie vind je allerlei aandachtpunten voor het optimale terras. Van het aanvragen van een terrasvergunning tot inspiratie voor de terraskaart.