Tweesterrenchefs Emile van der Staak en Hans van Wolde slaan handen ineen

Tweesterrenchefs Emile van der Staak en Hans van Wolde slaan handen ineen

Tweesterrenchefs Emile van der Staak van De Nieuwe Winkel in Nijmegen en Hans van Wolde van Brut172 in Reijmerstok hebben de handen ineen geslagen voor 'Het menu van de toekomst'.

Op 11 september 2022 wordt in Brut172 een achtgangen-lunchmenu geserveerd dat is samengesteld door beide tweesterrenchefs en We're Smart Green Guide. Het betreft een 100 procent plantaardig menu. 'Het menu is al uitverkocht, gasten kunnen enkel nog een reservering maken voor de wachtlijst. Dus mensen zijn er wel echt nieuwsgierig naar', zegt Hans van Wolde.

Van Wolde zegt mensen graag te willen laten kennismaken met hoe mooi en veelzijdig plantaardige gerechten zijn. 'Bij Brut is de insteek 60 procent groenten en 40 procent vis of vlees. De overtuiging die Emile heeft - dat de wereld zonder vlees moet - daar sta ik iets anders in, maar ik vind het wel waardevol om te laten zien hoe we samen aan de wereld denken en hoe mooi plantaardig koken is.'

Van Wolde omschrijft het event als een beleving, waar bij binnenkomst ook een handvol bio-boeren laten zien wat ze in huis hebben.

Menu De Nieuwe Winkel en Brut172

Gasten konden sinds vanmorgen het menu reserveren dat alleen op 11 september in Brut172 wordt geserveerd. Op de kaart staan onder meer als amuse een aardpeerbouillon met havermelk, als tussengerecht een Chawanmushi - gestoomde, hartige custard - van Limburgse grotchampignons, als hoofdgerecht een kastanjetempeh met een bbq-saus op basis van donker bier en pruimen.

Gasten betalen voor deze ervaring €325 per persoon, inclusief drinken en een afterparty.