Twee zaken Alex Verburg juist dicht op zondag en maandag

Twee zaken Alex Verburg juist dicht op zondag en maandag
Alex Verburg

'Waarom sluitdagen altijd op maandag en dinsdag?' vroeg Alex Verburg zich af toen hij vanwege personeelsgebrek voor twee van zijn zaken in Rotterdam van zeven naar vijf dagen terug moest.

De restaurants Gusto en Oliva in Rotterdam van Alex Verburg sloten op zondag en maandag. ‘Een mooi gebaar naar mijn medewerkers, toch? Als ik maandag en dinsdag zou sluiten moeten de fulltimers juist bijna elke zondag werken en daar zitten ze ook niet op te wachten; wat het personeelsprobleem op den duur alleen maar zou vergroten.’

Alex Verburg

Toen Alex Verburg de beslissing nam, zette hij niet omzet voorop, maar zijn medewerkers. Praktijk wijst nu uit dat het met de omzet gelukkig meevalt. ‘Natuurlijk is het minder dan wanneer je zeven dagen open bent. Maar omdat veel collega-restaurants in Rotterdam wel dicht zijn gegaan op dinsdag, zijn de stoelen bij Gusto en Oliva juist heel goed bezet op die dag.’

‘Omzet moet op peil blijven’

Het liefst gaat de ondernemer morgen weer terug naar zeven dagen per week. Maar dat zit er ook voor hem niet in. ‘Jammer, zeker. Met name vanwege de onzekere tijden die misschien aanbreken.’

Alex Verburg doelt daarmee op de huidige economische situatie met de hoge inflatie. ‘Naderen we een recessie? Of blijft de omzet op peil? Dat laatste is nu echt wel belangrijk. Zeker gezien het feit dat we 1 oktober beginnen met aflossen bij de Belastingdienst… Een extra last bovenop de bestaande verplichtingen. En we zijn al teruggegaan van 7 naar 5 dagen bij twee zaken…’

Post in Dordrecht is nog wel zeven dagen per week open.

Bekijk deze collectie

Medewerker in dienst

Verschillende aspecten spelen een rol als het gaat om medewerkers die aan het werk zijn. In deze collectie staan tips & tricks voor horecaondernemers als het gaat om het behouden en opleiden van medewerkers, samenwerken, inroosteren en ziekte. Ook delen ondernemers hun praktijkvoorbeelden.