Twee hotels op komst in Oisterwijk

Twee hotels op komst in Oisterwijk
Op de beoogde locatie voor het hotel van 70 kamers staat nu nog een sinds 2018 leegstaand restaurant met minigolfbaan.

Het aantal hotelkamers in en rond Oisterwijk is de laatste jaren flink gegroeid, met onder meer de komst van De Leijhof (68 kamers) in 2015 en recent ook Neo KVL by Tasigo (ook 68 kamers) in mei 2022. En nu liggen alweer plannen klaar voor nóg twee hotels, met 70 en 10 kamers. De laatste is van een Brabantse cabaretier.

De Leijhof (2015) en Neo KVL by Tasigo (mei 2022) waren de eerste hotels in de bebouwde kom van Oisterwijk. In het bos- en heiderijke gebied ten zuiden van de Brabantse plaats zijn al langer hotels te vinden. Onder meer Landgoed de Rosep (71 kamers), Fletcher Hotel Boschoord (56 kamers) en Meneer Van Eijck (12 kamers). 

Als de plannen doorgaan, komen daar binnenkort twee hotels bij, een met 70 kamers en een met 10 kamers, beide in het buitengebied, niet ver van Fletcher hotel Boschoord. 

70 kamers 

Op het terrein van minigolfbaan Piet Plezier en restaurant Le Rossignol, die beide sinds 2018 leegstaan, heeft de nieuwe grondeigenaar SVE Groep uit Hilversum plannen voor een hotel met 70 kamers, schrijft Brabants Dagblad

‘We zijn al even met de gemeente in gesprek om te kijken of we tot een visie voor een groter gebied kunnen komen, inclusief de sportvelden. Maar er gebeurt tot nu toe weinig of niks. We dansen een beetje om elkaar heen. Daarom hebben we nu een vergunning aangevraagd. Wij willen graag door', zegt SVE Groep in de Brabantse krant. 

De bestaande gebouwen worden in de plannen afgebroken om plaats te maken voor een hotelpand met twee bouwlagen. Het hotel moet 70 kamers krijgen. Eerdere plannen voor een hoger hotel of een zorghotel werden afgeschoten, de vergunningaanvraag voor deze nieuwe plannen ligt nu ter inzage.

SVE zal het hotel niet zelf gaan exploiteren. Daarvoor wil het bedrijf in zee met een keten. Welke is nog niet bekend. 

Duurzaam boutique hotel 

Min of meer tegelijk, en nog geen 200 meter verderop, moet óók een hotel komen. Wel veel kleinschaliger: een boutique hotel met 10 kamers en een restaurant. Hotel en restaurant moeten zo duurzaam mogelijk worden, zegt eigenaar Karin Bruers in Brabants Dagblad

Bruers is cabaretier, spreker, publicist en duurzaam ondernemer. Als het aan haar ligt, kan ook 'hotelier' aan dat rijtje worden toegevoegd.

Het pand, in de stijl van een herenhuis, wordt opgetrokken uit een houten skeletbouw. De stenen en dakpannen die gebruikt worden, zijn tweedehands. En het hotel krijgt een warmtepomp en zonnepanelen. Ook worden de kussens niet met dierlijke veertjes gevuld en wordt de kaart van het restaurant met 60 zitplaatsen veganistisch. 

Bruers hoopt op weinig tegenstand, ze heeft met omwonenden en het naastgelegen restaurant Ome Jan gesproken. Als de vergunningen voor bouwen en aanleg van een eigen parkeerplaats rond zijn, hoopt ze na de zomer te starten met de bouw. ‘Als het houten skelet, dat wordt gemaakt in Goirle, klaar is, dan staat het gebouw in een paar weken overeind. We kunnen dan hopelijk 1 juli volgend jaar open.’