Tatjana Puklavec is Wijnvrouw van het Jaar

Tatjana Puklavec is Wijnvrouw van het Jaar

Tatjana Puklavec is uitgeroepen tot Wijnvrouw van het Jaar 2022. Ze was samen met drie anderen, Jolande Vos, Liesette van Eijnsbergen en Rianne Ogink, genomineerd voor de titel. Rianne Ogink won de publieksprijs.

De award werd feestelijk uitgereikt met een spetterende finaleshow in het Wijntheater tijdens Gastvrij Rotterdam in Ahoy.

De verkiezing om de Wijnvrouw van het Jaar werd voor de vierde keer gehouden. De drie eerdere winnaars zijn Claudia van Dongen (2021), Magda van der Rijst (2020) en Birthe van Meegeren (2019). Zij zaten dit jaar in de jury.

Winnaar Tatjana Puklavec

Tatjana Puklavec staat aan het roer van het familiebedrijf Puklavec Wines in Slovenië. De jury koos voor Tatjana als winnares om haar ambitieuze visie, professionaliteit en toegankelijkheid.

De jury was onder de indruk van de lange adem van Tatjana Puklavec. Toen zij het familiebedrijf Puklavec Wines overnam, had zij een duidelijke visie. Haar droom was om wijn over de hele wereld te verkopen en in Nederland verkrijgbaar te zijn bij bepaalde verkooppunten. Dat is haar, met wat omwegen, nu gelukt.

Tatjana is professioneel, toegankelijk, heeft een goede marketingvisie maar daarnaast is zij ook een aimabele vrouw. Om deze redenen is zij de beste keuze voor de Wijnvrouw van het jaar 2022, waarmee Tatjana een wijnreis naar Champagnehuis Louis Roederer wint.

Publieksprijs

Naast het oordeel van de jury gold ook de stem van het publiek. Via de website kon worden gestemd op de genomineerden, waaruit dit jaar voor het eerst de publieksprijs is voortgekomen.

De 31-jarige Rianne Ogink behaalde de meeste stemmen en wint hiermee een bezoek aan het wijnhuis van Mouton Cadet in Bordeaux, waar zij op dit moment de Bachelor Vitcultuur & Oenology volgt.

Over Tatjana Puklavec

Tatjana Puklavec is geboren in Bonn in Duitsland, als dochter van een Sloveense vader en een Duitse moeder. Zij groeide op in een bourgondisch en gezellige familie.

Na een wereldreis en haar studie bedrijfseconomie in München heeft Tatjana in verschillende sales- en marketingfuncties bij internationale bedrijven gewerkt, kwam voor de liefde in Nederland terecht en nam in 2009 het familiebedrijf Puklavec over.

Puklavec Family Wines uit Slovenië is één van de grootste wijn-producerende families van Europa. De liefde voor wijn begon in 1934, bij Martin Puklavec. Zijn visie: samen met zijn familie en lokale Sloveense boeren de allerbeste wijnen maken vanuit het wijngebied Jeruzalem Ormož.

Zoon Vladimir en zijn gezin zetten met dezelfde passie de filosofie van hun (groot)vader voort. Inmiddels produceert de familie, met Tatjana aan het hoofd, vanuit twee grote wijnkelders zo'n 5 miljoen liter prijswinnende Sloveense kwaliteitswijn per jaar die naar 21 landen wereldwijd wordt geëxporteerd.

De mooie, no-nonsense en betaalbare wijnen van het familiebedrijf vind je over de hele wereld, gerund vanuit een klein kantoor in Tilburg.