Heineken verhoogt bierprijs horeca 2023 met bijna 11 procent

Heineken verhoogt bierprijs horeca 2023 met bijna 11 procent

Een forse klap voor ondernemers die Heineken schenken. De brouwer verhoogt de bierprijs voor de horeca komend jaar met 10,7 procent.

Nadat Heineken de bierprijs in de horeca in januari van dit jaar én in augustus van dit jaar verhoogde, komt er per 1 januari 2023 dus opnieuw een prijsstijging aan, gemiddeld worden de bieren van de brouwer zo'n 10,7 procent duurder voor ondernemers.

Heineken kondigt de prijsverhoging aan in een brief waarin het stelt dat zij ook zelf geconfronteerd wordt met hogere prijzen op het gebied van grondstoffen, verpakkingen, transport en energie.

Ook geeft de brouwer aan die gestegen kosten niet één op één door te berekenen en zelf ook een flink deel van de stijgingen te absorberen.

Kosten per biermerk

Later vandaag een uiteenzetting van welk bier hoeveel gaat kosten en wat de exacte stijging is in vergelijking met voorgaande periodes.

Eind deze week een interview met de nieuwe horeca-directeur van Heineken, Pieter Vissers, over onder meer de bierprijzen, de plannen van de brouwer en over het zware weer waarin de horeca verkeert.