Antonello Nicastri van Nazka naar Flore**

Antonello Nicastri van Nazka naar Flore**

Antonello Nicastri, de sommelier van Nazka in Amsterdam, start medio januari als de nieuwe sommelier bij tweesterrenrestaurant Flore, het fine dining restaurant van Hotel De L'Europe Amsterdam.

Antonello Nicastri, afkomstig uit Puglia (Italië), heeft een internationaal cv met ervaring bij zowel restaurants als hotels.

CV Antonello Nicastri

In Italië werkte hij bij de vijfsterrenresorts Masseria San Domenico en Borgo Egnazia, het sterrestaurant Due Camini* in Savelletri en bij Latymer* in Surrey (UK).

Via een vriend belandde hij medio 2019 bij het net geopende Nazka in Amsterdam met een Peruaanse fusion keuken. Na zo’n 3 jaar vertrekt hij daar.

Ambitie: beste wijnkaart van Nederland

‘Ik start 17 januari als sommelier bij Flore** en heb er zin in’, vertelt Nicastri. ‘Ik wil gasten bij Flore een mooie wijnervaring gaan bieden en hoop de wijnkaart tot een van de beste van Nederland te kunnen maken’. 

Transfer huidige maître

Nicastri vervangt Naduah Bronsveld die afgelopen augustus vertrok bij Flore om maître-sommelier te worden bij Kaagman & Kortekaas in Amsterdam.

Michelin bekroonde restaurant Flore in Amsterdam op maandag 30 mei 2022 met twee Michelinsterren. 'Niet te doen dit', reageerde executive chef Bas van Kranen nadien met hese stem.

De L’Europe Amsterdam en executive chef Bas van Kranen namen in 2021 afscheid van Bord’Eau* en startten per 1 september dat jaar Flore.Een keuken met alleen producten van duurzame Nederlandse producenten, zonder zuivel en rundvlees.