Restaurant Soirée opent de deuren in Velp

Restaurant Soirée opent de deuren in Velp
Fotocredits: Dylan de Waard

Ooit gebouwd als onderkomen voor een barones. Daarna een boekhandel, museum en uiteindelijk een ruige garage. In het historische pand aan de hoofdstraat in Velp huist nu restaurant Soirée.

Het restaurant is volledig ondergedompeld in een roaring twenties-stijl, die zowel in het interieur als op de kaart terug te zien is. Over elk detail is uitvoerig nagedacht.

Achter het horecaconcept zitten investeerders als Herman Hell, een anoniem Quote 500-lid en ervaren zakenman Eric Steenbergen. Zij hebben de handen ineengeslagen met patron-cuisinier Tom Pfeijffer en maître Maxime Oldenboom.

Traditionele klassiekers in nieuw jasje

De menukaart heeft sterke Franse invloeden en ademt de feestelijke jaren 20 uit het bruisende Parijs. Patron-cuisinier Tom Pfeijffer, afgestudeerd aan de Cas Spijkers Academie én met een bak aan ervaring, heeft traditionele klassiekers opnieuw uitgevonden. Klassieke gerechten zoals ganzenlever krijgen een spannende twist door de toevoeging van een gel van lychee en dadelcake.

Soirée wil toegankelijk zijn voor iedereen. Het uitgebreide menu biedt voldoende opties voor elke gast, of deze nu kiest voor een extravagante avond uit of een wat ingetogener moment van samenzijn. Voorop staat dat iedereen geniet. 

'We hechten er veel waarde aan om er voor iedereen te zijn. Of je nu komt voor een klein hapje of een uitgebreid diner met alles erop en eraan. Wij leggen je in de watten en zorgen ervoor dat je met een fijn gevoel de deur uitgaat', aldus marketingmanager Dionne Steenbergen. 

Geometrische vormen

De culinaire kunstwerken van patron-cuisinier Pfeijffer en zijn keukenchef Youri van den Broek worden geserveerd in een setting van geometrische vormen met kleuren goud en koninklijk diepblauw. Daarnaast zijn er luxe materialen als messing, koper en zwartgoud marmer gebruikt. Zo komen de jaren 20 weer volledig tot leven bij Soirée.

'Of het nu gaat om een lunch, relaxte borrel of uitgebreid diner, bij Soirée staat de beleving voorop. Over elk aspect is nagedacht, zoals het kleurrijke interieur en de luxe menukaart. Dompel dit onder in een jaren 20-sausje en je hebt Soirée; letterlijk een avond heerlijk samenkomen', vertelt Maxime Oldenboom.