Inschrijving negende Dutch Beer Challenge geopend

Inschrijving negende Dutch Beer Challenge geopend

De Dutch Beer Challenge vindt woensdag 19 april 2023 vindt voor de negende keer de plaats. Alle, ruim 900 Nederlandse brouwerijen, mogen meedoen.

Tijdens de vorige – achtste - editie van de Dutch Beer Challenge waren er 550 Nederlandse bieren in competitie van 144 verschillende brouwerijen, waarna er aan 29 een gouden, 31 een zilveren en 36 een bronzen medaille werd toegekend.

Voor de negende editie in 2023 rekent de organisatie, ondanks de moeilijke marktomstandigheden, opnieuw op een groot aantal ingezonden bieren.

Vakkundige juryleden

Op 19 april 2023 zal de competitie plaatsvinden in aanwezigheid van Nederlandse onafhankelijke bierexperts en -keurmeesters en ook weer internationale specialisten. Deze juryleden proeven blind in verschillende bier-hoofdcategorieën met verschillende subcategorieën.

©Bart Van der Perre
©Bart Van der Perre

De bieren die bekroond worden op de Dutch Beer Challenge kunnen rekenen op een grote mediabelangstelling en internationale erkenning. De gelauwerde bieren krijgen promotie van de (inter)nationale en regionale media, hetgeen aangeeft welke waarde de medailles ook hebben voor de consument. Mitra drankenspeciaalzaken heeft zich wederom als hoofdsponsor verbonden aan de Dutch Beer Challenge.

Bekendmaking winnaars op 11 mei 2023

De wedstrijdleiding maakt de medaillewinnaars bekend op donderdag 11 mei 2023. Dit zal zijn op de dag dat in Den Haag de Week van het Nederlandse Bier wordt geopend. Het definitieve programma hiervan zal nog nader bekend gemaakt worden maar zeker is dat dan ook bekend gemaakt zal worden welk bier verkozen is tot ‘Mitra Award Het Beste Bier van Nederland 2023’, de overall winnaar van de Dutch Beer Challenge in 2023.

Voorgaande winnaars Dutch Beer Challenge

  • Mooie Nel, Jopen (2015)
  • Gajes, Bruut Bier (2016)
  • Bloedbroeder, Kompaan Craft Beer (2017)
  • Night Porter, Bronckhorster Brewing Company (2018)
  • La Trappe Tripel, De Koningshoeven (2019)
  • 100 Watt, Stadsbrouwerij Eindhoven (2020)
  • Meander, Nevel Artisan Ales (2021)
  • De Weldoener, Brouwerij Maallust (2022)