Sky56 dicht, Sibrecht Benning naar nieuwe wijnbar Bridot in Elst

Sky56 dicht, Sibrecht Benning naar nieuwe wijnbar Bridot in Elst

Na amper vijf maanden sluit Sky56 de deuren. Chef-kok Sibrecht Benning heeft echter een nieuwe uitdaging: een splinternieuwe wijnbar, Bridot.

Het avontuur van Sibrecht Benning en Sky56 was een kort leven beschoren. In De Gelderlander laat eigenaar Roland Barendrecht weten dat er simpelweg te weinig gasten op het concept afkwamen. Sky56 sluit daarom de deuren, maar het naastgelegen 'zusje' Sky blijft wel gewoon open.

Sibrecht Benning zelf heeft inmiddels ook een nieuwe uitdaging gevonden. Zij gaat de keuken runnen van Wijnbar Bridot. Deze nieuwe zaak opent woensdag 15 maart in het Gelderse Elst.

Bridot is een wijnbar waar met de komst van Benning ook eten een grote rol zal spelen. De moderne keuken met 'live cooking' biedt gasten een gevarieerde kaart, bestaande uit kleine gerechten waaronder steak tartare, vis-rillette of een rode biet met risotto. Dit alles aangevuld met charcuterie, kazen en huisgemaakte patisserie.

De nieuwe wijnbar Bridot.
De nieuwe wijnbar Bridot.

Over Sibrecht Benning en Wijnbar Bridot

Sibrecht Benning kookte zich de afgelopen jaren in de kijker bij onder meer haar eigen zaak De Sjalot in Nijmegen, Document 12 in Wijchen en Bizar Bazaar in Arnhem.

Erik Tax.
Erik Tax.

Bridot is de nieuwe wijnbar van ondernemer Erik Tax. Na 25 jaar Tax Wijn in Arnhem te hebben gerund, opent hij wijnbar Bridot en bijbehorende wijnspeciaalzaak Tax Wijn aan de Dorpstraat 27 in Elst.

De verborgen schatkamer onder het pand geeft de wijnliefhebber nog meer beleving in het vinden van een paar echte wijnparels”

'De verborgen schatkamer onder het pand geeft de wijnliefhebber nog meer beleving in het vinden van een paar echte wijnparels, voor thuis of bij Bridot', aldus Tax.

Hij heeft vertrouwen in zijn nieuwe avontuur. 'Je kunt deze ‘klus’ niet alleen klaren, vandaar dat ik heb geïnvesteerd in een team dat er staat met zijn expertise.'

Naast Sibrecht Benning heeft Tax ook sommelier-vinoloog & liquorist Bob Jurjens aan de zaak verbonden. Hij werkte in het verleden onder meer voor de Steenen Tafel en sterrestaurants Parkheuvel en De Leest.