BN'ers openen antipasti concept Bar Basta

BN'ers openen antipasti concept Bar Basta

Vijf vrienden, waaronder oud-voetbalinternationals Frank Rijkaard en Marco van Basten en acteur Barry Atsma, openden op 15 februari 2023 Italiaans restaurant Bar Basta in Utrecht. Het is de vierde zaak van de Utrechtse Horeca Groep.

De Utrechtse Horeca Groep  in opgericht in 2021 door Perry Overeem, Marco van Basten, Edwin Oosterlaar, Frank Rijkaard en Barry Atsma. Een bont gezelschap vrienden. Na een verbouwing van een half jaar opende het vijftal medio februari Bar Basta in het culinaire straatje Drieharingstraat.

Piepklein zaakje

Het is het allerkleinste restaurant in dit culinaire straatje in het centrum van Utrecht. Het pand van drieverdiepingen heeft een totale oppervlakte van 83 vierkante meter. Op de begane grond en de vide kunnen gasten genieten van Italiaanse wijnen en antipasti. De zolder wordt gebruikt voor opslag en spoel’, vertelt Iris van Schie van Utrechtse Horeca Groep.

Informeel en knus

Het pand is totaal gestript, waarbij de verdiepingen en trap opnieuw zijn geplaatst. In samenwerking met Heineken en andere vaste leveranciers is er een volledig nieuwe bar en keuken geïnstalleerd en is de zaak gestyled tot een sfeervolle urban Italian bar. Van Schie: ‘De sfeer is informeel en knus en dat straalt het interieur ook uit. Bij de verbouwing kwam er een originele bakstenen muur naar voren die behouden is in het interieur. Door de combinatie van ruwere materialen, roodtinten en grote vintage spiegel die van de begaande verdieping naar de vide doorloopt hopen wij een sfeer neer te zetten waar gasten in een informele setting lang blijven tafelen.’

Antipasti concept

Bar Basta is een Italiaans antipasti concept. Aan de knusse zitplekken worden met creativiteit antipasti gerechtjes geserveerd. Eerlijk, simpel en smaakvol. Naast de uitgebreide Italiaanse wijnkaart, serveren ze ook cocktails. ‘Gasten kunnen bij ons ook terecht om te borrelen.’ Dat kan aan de bar, op de vide of buiten op het eveneens intieme terras’, aldus Van Schie. Verdeeld over de begane grond en de vide is er binnen plek voor 38 gasten, op het terras staan 16 stoelen.

Bar Basta is van woensdag tot en met zondag geopend en staat onder leiding van manager Caspar Steegmans.

Utrechtse Horeca Groep

De Utrechtse Horeca Groep beheert vier horecalocaties binnen Utrecht: Dengh, Kortjak, Hal 22 en Bar Basta. De oprichters zoeken in en rond Utrecht bijzondere locaties om mede-Utrechters sfeervolle horeca en sport te bieden. Voor de vijf vrienden is sinds dag één klip-en-klaar: ‘Op unieke locaties bieden wij onze gasten met veel gastvrijheid en plezier een ontspannen uitje. Locaties waar we zelf graag zouden komen.’

Foto's: Samuel van Leeuwen