Plantaardige casual dining concept Vegitalian groeit door

Plantaardige casual dining concept Vegitalian groeit door
Fotograaf: MichielTon.com

De horecaondernemers achter het plantaardige casual dining concept Vegitalian gaan intensief samenwerken met een groep impact-investeerders om de stevige internationale groeiambities waar te maken.

De komende jaren investeert V-Square in de opening van tientallen vestigingen binnen en buiten Nederland van de restaurant-, catering- en bezorgketen Vegetalian. Voor 2023 wordt gekeken naar locaties (gemiddeld 300 m2) in grote steden. Begin april heropent het restaurant aan de Schoutenstraat in Utrecht. Amsterdam krijgt begin september de eerste Vegitalian op de Bilderdijkstraat.

Vegitalian

Vegitalian komt uit de keuken van horecaondernemers Sippien Baarsma, Wichert van Rijn en Joep van den Bersselaar. Hun filosofie is dat betaalbaar lekker eten, creativiteit en gastheerschap hand in hand gaan met duurzaamheid en gezondheid. Zij zijn al jaren bewezen succesvol met concepten als The Streetfood Club, Carmel Market, Ruby Rose en Bar Cava.

Op de foto vooraan van links naar rechts Team Vegitalian: Wichert van Rijn, Arjan Witteveen, Felix Hillen , Joep van den Bersselaar , Sippien Baarsma, Lucas Rijckmans en Markus Konings.
Op de foto vooraan van links naar rechts Team Vegitalian: Wichert van Rijn, Arjan Witteveen, Felix Hillen , Joep van den Bersselaar , Sippien Baarsma, Lucas Rijckmans en Markus Konings.

In 2020 ontwikkelden ze Vegitalian, een op de Italiaanse keuken geïnspireerd casual dining concept met een volledig vegetarisch en grotendeels veganistisch menu. De eerste vestiging in de Utrechtse Schoutenstraat was een instant hit onder jong publiek tussen 20 en 45 jaar. In 2022 opende een Vegitalian pizzabar in de Nachtegaalstraat in Utrecht.

Totaalconcept

Medeoprichter Joep van den Bersselaar over het commerciële succes van Vegitalian: 'We zijn een totaalconcept: Vegitalian is er waar en wanneer je maar wilt. We hebben ontbijt, lunch, patisserie, takeaway en delivery. Bedrijven die trek hebben in lekkere en duurzame vega(n) catering kunnen ook bij ons terecht. We willen het voor iedereen zo toegankelijk, makkelijk en feestelijk mogelijk maken om vega(n) te eten.'

De eigenaren hebben een missie met Vegitalian. ‘Conscious without concessions’. Van den Bersselaar: 'We willen een positieve impact maken op de planeet, mensen en dierenwelzijn. Onze ambitie is groter dan de stad Utrecht, en zelfs groter dan Nederland. Wij willen een bijdrage leveren door het maken van bewuste keuzes aantrekkelijk te maken voor een groter publiek.'

V-Square

Investeringsclub V-Square omschrijft zichzelf als de groeimotor voor op plantaardige leest geschoeide restaurants en maaltijdbezorgers. De missie is de eiwittransitie te versnellen door gezond en duurzaam voedsel overal gemakkelijk bereikbaar te maken. Tegelijkertijd wil de investeringsclub met gezellig en heel lekker plantaardig eten zoveel mogelijk mensen verleiden hun eetgewoontes te veranderen. De groep ondernemers bestaat uit ervaren ondernemers Felix Hillen (The Student Hotel/The Social Hub), Lucas Rijckmans, Markus Konings (Sandenburg-DST) en Arjan Witteveen.

Deze vegan concepeten openden onlangs ook hun deuren: