Taste Like Chicken opent kiploos kiprestaurant

Taste Like Chicken opent kiploos kiprestaurant

Taste Like Chicken (TLC) maakt alle kipklassiekers zonder kip, een vegan kiprestaurant dus. In januari opent TLC aan de Van Woustraat in Amsterdam.

Op het menu van Taste Like Chicken staan niet alleen niet-kipburgers maar ook andere bijzondere kipgerechten. Chicken & waffles met een smeltende dot softijs, chicken katsu, een kipsalade of een bucket boneless chicken.

Niet alleen de kip is plantaardig, maar ook de shakes, sundaes, huisgemaakte sauzen en bijgerechten.

Plantaardige kip

Het team van Taste Like Chicken zocht bijna een jaar naar hun recept voor plantaardige kip met de juiste geur, textuur en (na)smaak. Met als basis soja- en erwteneiwitten en zo min mogelijk toevoegingen, wordt in ieder gerecht net anders afgemaakt om alles op zijn best te laten smaken.

Kleurrijke zaak

Taste Like Chicken maakt hun kip vooral voor delivery en take away, maar je kunt er ook blijven eten. TLC liet zich voor het interieur inspireren door hippe sneakerzaken en conceptstores. Designmeubels staan in het urban-interieur met strakke kleurvlakken in blauwpaars, warm roze, neongeel en betongrijs. Achter een van de strakke wanden ligt TLC’s verborgen inifinity rainbow room. Deze is alleen te bezoeken met het juiste wachtwoord.