Compleet horecaconcept Bronckhorster via crowdfunding

Compleet horecaconcept Bronckhorster via crowdfunding

De Bronckhorster Brewing Company realiseert in de Achterhoek een bruincafé, restaurant en hotel onder één dak. De crowdfunding hiervoor is inmiddels halverwege.

Na 17 jaar bierbrouwen gaat de Bronckhorster Brewing Company een grote, nieuwe stap zetten in het bestaan: een proeflokaal, bestaande uit een bruine kroeg, een restaurant met bier- spijscombinaties en de mogelijkheid te overnachten.

Hiervoor heeft de brouwerij een monumentaal pand in het centrum van Steenderen gevonden, dat op huurbasis in gebruik wordt genomen.

Café en aanpalend restaurant

In het pand zat lange tijd het iconische café Heezen, daterend uit de 19e eeuw, een bruine kroeg die ook in de nieuwe vorm zal blijven. De voormalige zaal, die aan het café grenst, wordt volledig gerenoveerd tot een restaurant. Daar moeten op hoog niveau 'unieke en interessante' bier-en-spijscombinaties de gast verrassen.

Twee eetlocaties naast elkaar dus. En waar het restaurant zich meer richt op fine dining, mogen gasten in het proeflokaal een divers menu verwachten dat qua stijl te vergelijken is met pub food. Tot slot zijn er vijf hotelkamers die ook volledig gerenoveerd worden en voorzien van een eigen thema, verwijzend naar de bieren van Bronckhorster. Het doel is om de eerste renovatiewerkzaamheden in april afgerond te hebben, om vervolgens op 27 april 2023 open te gaan.

Manuel Jansen wordt de nieuwe general manager van het proeflokaal. Hij heeft onder andere zijn sporen verdiend bij zijn eigen restaurant de Limus in Nijmegen. Een restaurant waar de visie van bier en spijscombinaties centraal stond.

Manuel Jansen.
Manuel Jansen.

Crowdfunding van minimaal 3 ton

Om deze ambities te realiseren is de Bronckhorster Brewing Company een crowdfunding gestart. Investeerders kunnen deelnemen vanaf €250, met een jaarrendement van 4 procent over zeven jaar.

Het doelbedrag is €300.000 en het maximale bedrag is €500.000. Inmiddels staat de teller op ruim €132.000. Om zichzelf meer ruimte te geven in de opstartfase, start Bronckhorster de terugbetaling vanaf het derde jaar.