Wéér restaurant met vermelding in Michelingids failliet

Wéér restaurant met vermelding in Michelingids failliet

Restaurant Auguste in Maarssen is failliet. Het restaurant had van 2006 tot 2008 een Michelinster toen Karl van Baggem er als patron-cuisinier in de keuken stond. Meest recent was Boy van Rijn er chefkok.

Auguste in Maarssen was zo'n 15 jaar geleden een vaste waarde in de top van de culinaire gidsen in Nederland. Karl van Baggem bracht het restaurant gestaag naar grote hoogten, wat in 2006 leidde tot een Michelinster. Na een aantal keer verkocht te zijn en wisselingen van chefs valt nu het doek en is Auguste in Maarssen failliet verklaard. 

Het restaurant stond, zonder ster, nog altijd vermeld in de Michelingids. En Auguste is niet het eerste restaurant uit die gids dat dit jaar de deuren moet sluiten. Eerder gingen onder meer Graffiti in Heerlen, Fizzy in Epe en sterrestaurant Mijn Keuken in Wouw Auguste voor.

Na de komst van de ster verhuisde Van Baggem het restaurant naar een ander, groter pand in Maarssen. Vanwege die verhuizing verloor Auguste de ster, en die kwam niet meer terug. Van Baggem vertrok in 2008 naar De Hoefslag en Auguste ging een roerige periode in waarbij het restaurant verschillende keren van eigenaar en chef-kok wisselde. 

In 2009 werd Siwan Balli eigenaar, met als chef-kok Giulio Iadarola, die eerder werkte bij De Lindehof en Tante Koosje werkte. In 2020 werd het restaurant opnieuw ingericht, op dat moment was Mark de Vries chef-kok. Meest recent was Boy van Rijn er chefkok. Auguste stond vermeld in de Michelingids en had 14 punten Gault&Millau. 

Wat de uiteindelijke reden is, is onbekend. Maar op 18 april 2023 velde de rechtbank het oordeel: Auguste in Maarssen is failliet. Of de curator een doorstart hoopt te maken met het ooit zo succesvolle restaurant, is onbekend.