'Klimaatpositieve eetgelegenheid' opent op Rotterdam-Centraal

'Klimaatpositieve eetgelegenheid' opent op Rotterdam-Centraal

Lagardère Travel Retail lanceert een nieuw foodconcept onder de naam Natoo. De onderneming omschrijf de formule als 'een internationaal concept gericht op gezonde voeding in een klimaatpositieve fast-casual eetgelegenheid'. De primeur is voor Rotterdam-Centraal, de stations Den Haag Centraal en Leiden Centraal volgen.

Natoo is er voor iedereen, aldus Lagardère Travel Retail: ‘Van ’s morgens tot ’s avonds, en van ontbijt tot aan lunch, maar ook voor gezonde tussendoortjes. Voor mensen die actief vegetarisch of vegan zijn, en voor mensen die toch ook graag iets origineels willen eten met vis of vlees.’

Nederlandse primeur

Natoo biedt een uitgebreid, vers en gezond assortiment en is een eigen ontwikkeling van Lagardère Travel Retail. De onderneming is met het concept al actief op treinstations en luchthavens in Duitsland, Oostenrijk en Italië.

En nu dus ook in Nederland, met de primeur op vrijdag 5 mei voor het centraal station van Rotterdam. Den Haag Centraal en Leiden Centraal volgen.

Bowls, salades en wraps

‘Het internationale concept is aangepast om daarmee tegemoet te komen aan de veranderende verwachtingen va consumenten ten aanzien van gezond en duurzaam eten’, zo laat ceo Lagardère Nederland Allan Henrich weten.

‘Het seizoensgerichte assortiment is met zorg samengesteld, waardoor we reizigers kunnen verrassen met op locatie klaargemaakte bowls, salades en wraps. Met daarnaast een assortiment koffie, sappen, sandwiches en ontbijtproducten. Veel van onze producten zijn lactose- en glutenvrij.’

Klimaatambitie

Met de producten en hun toeleveranciers wil Lagardère Travel Retail ‘een belangrijke bijdrage leveren aan onze klimaatambitie’. ‘Waar we ook trots op zijn, is dat we door een intensieve samenwerking met NS Stations de winkels klimaatpositief kunnen lanceren.’

Dat lukt met Natoo door te sturen op energievermindering, gebruik te maken van groene energie en voedselverspilling tegen te gaan. In de keuze van de producten wordt rekening gehouden met de seizoenen én het concept zet zich in om de koolstofuitstoot actief te verminderen door met zoveel mogelijk toeleveranciers te werken die zelf ook al klimaatneutraal of -positief zijn.

Stations en luchthavens

Lagardère Travel Retail is al volop actief op stations en luchthavens in Nederland. Zo exploiteert de onderneming 27 Smullers op stations, lanceerde het in 2019 de Aziatische takeawayformule YO! op de stations van Rotterdam Centraal en Den Haag Centraal, en exploiteert het diverse fashionwinkels en een lees- en cadeauwinkel. Internationaal opereert Lagardère Groep ruim 4800 winkels in 39 landen.