13 chefs gaan strijden om plek in Nederlandse finale Bocuse d'Or

13 chefs gaan strijden om plek in Nederlandse finale Bocuse d'Or
De winnaars van 2023 op het podium, Denemarken pakte het goud.

Dertien chefs gaan strijden om een plek in de finale van de Nederlandse Bocuse d'Or. Na de zogenaamde Cookoff, die op maandag 19 juni plaatsvindt, is bekend welke vijf koks zich plaatsen voor de Nederlandse finale.

Er was een extra voorronde nodig binnen de wedstrijd, als gevolg van het overweldigend aantal aanmeldingen. Volgens de organisatie ligt dat aantal beduidend hoger dan in eerdere edities van de Bocuse d'Or. Uiteindelijk waren er 15 teams die zich hebben aangemeld, waarvan er nu 13 gaan strijden in de Cookoff.

De deelnemende chefs:

• Paskal Karels, Karels Restaurant | Hotel

• John Smeets, Budget catering

• Louis Craninckx, Odille

• Maarten Duives, zzp-chef-kok

• Jos van der Noll, Le Nord

• Djailany van de Laarschot, Restaurant Nastrium

• Mark Captein, Orangerie De Pol

• Pasquale Carfora, Restaurant Aroma

• Jeffrey Kuster, Het Seminar

• Leendert Klaassens, patissier, chef-kok en culinair adviseur

• Sjaak-Jan de Jong, Auberge de l'Ill

• Mitchell Tromp, Cuisine D'Amis

• Marco van der Wijngaard, ’t Amsterdammertje*

Nederlandse finale Bocuse d'Or

De Cookoff zal bestaan uit een opdracht op basis van een mystery box. Naast de ingrediënten uit de box kunnen de kandidaten gebruik maken van producten en ingrediënten, die door wedstrijdsponsoren beschikbaar worden gesteld.

Maximaal vijf kandidaten zullen uiteindelijk tegen elkaar strijden tijdens de Nederlandse finale, op maandag 18 september 2023 op horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam.

De wereldfinale van de culinaire wedstrijd vindt om de twee jaar plaats in Lyon en werd in 1987 in het leven geroepen door de in 2018 overleden Paul Bocuse. Aankomende wereldfinale vindt plaats in 2025 in Lyon, waar 24 landen vanuit vijf continenten de strijd met elkaar aangaan.