Maarten Schuurman nieuwe directeur Heineken Nederland

Maarten Schuurman nieuwe directeur Heineken Nederland

Heineken Nederland heeft een nieuwe directeur. Per 1 september is Maarten Schuurman (52) de opvolger van Hans Böhm, die voor de brouwer aan de slag gaat als managing director van Brau Union in Oostenrijk.

Maarten Schuurman is nu nog actief als managing director van Heineken in Oost- en West-Afrika. Hij startte zijn loopbaan bij de brouwer in 1996 als financial management trainee en vervulde daarna verschillende functies op het gebied van finance en commerce.

Ook voor Vrumona, waar hij tussen 2002 en 2004 werkte als accountmanager retail en vervolgens tot 2009 werkzaam was als manager out of home en export.

Afrika

In de daaropvolgende jaren gaf Schuurman als managing director leiding aan de Surinaamse Brouwerij (2009-2011) en Brarudi SA (2011-2015), beide onderdeel van Heineken. Tot 2018 werkte hij als senior director global sales execution & capabilities.

In hetzelfde jaar trad hij aan als managing director van Heineken Ierland. Sinds april dit jaar vervulde hij diezelfde functie voor Oost- en West-Afrika.

Hans Böhm

Per 1 september is hij de opvolger van Hans Böhm, die sinds februari 2020 algemeen directeur is van Heineken Nederland. Ook hij heeft een lange staat van dienst bij de onderneming, waarvoor hij in 1996 begon als commercial management trainee.

Böhm vervolgt zijn loopbaan binnen de onderneming als managing director van Brau Union, onderdeel van Heineken in Oostenrijk.