Hotelvrijmibo Connects organiseert kennisevent rond AI in hotels

Hotelvrijmibo Connects organiseert kennisevent rond AI in hotels

Hotelvrijmibo organiseert op 1 september de nieuwste editie van kennis- en netwerkevenement Hotelvrijmibo Connects. Thema dit keer is de potentie van kunstmatige intelligentie in hotels.

Het programma van Hotelvrijmibo Connects omvat een keynote-presentatie van Vincent Somsen, vooraanstaand expert op het gebied van AI en Web3 én hotello. Somsen richt zich met adviesbureau GAIN (Growth Advisors International Network) op het ontsluiten van het innovatieve potentieel van deze technologieën.  

Hij deed Hotelschool The Hague en NOVA SBE en werkte onder meer in het hotel van zijn familie. Sindsdien heeft hij gewerkt met gerenommeerde bedrijven zoals W Hotels en Waldorf Astoria Hotels. 

Impact van AI op de horeca

In zijn keynote zal Somsen de transformerende impact van AI op de horeca-industrie blootleggen. Hij zal aan de hand van praktische voorbeelden aantonen hoe AI-implementaties aanzienlijke voordelen kunnen bieden en de efficiëntie kunnen verhogen voor hotels in het huidige landschap. Deelnemers krijgen ook inzicht in de toekomst van werk in de horecasector, terwijl hij onderzoekt hoe traditionele hotelmedewerkersfuncties kunnen evolueren als reactie op AI-ontwikkelingen. 

Hotelvrijmibo Connects omvat interactieve sessies waarin deelnemers de mogelijkheden van AI uit de eerste hand kunnen ervaren en het potentieel hiervan voor de hotelsector kunnen ontdekken. Hierbij ligt de nadruk op de mogelijkheden van ChatGPT voor hotels. 

Het evenement wordt begeleid door Michael Diederich, een doorgewinterde moderator met meer dan 46 jaar ervaring in alles van musicals tot theater en improvisatiekomedie bij Boom Chicago. Ook Diederich zal een eigen interactieve sessie verzorgen, waarin deelnemers op een boeiende en leuke manier de kracht van improvisatie kunnen ervaren. 

Dit is de derde editie van Hotelvrijmibo Connects, dat werd opgezet om meer inhoud te geven aan de reguliere Hotelvrijmibo evenementen. Dit wordt de eerste keer dat Connects als zelfstandig evenement wordt georganiseerd, zonder dat de kwartaalnetwerkborrel erachteraan komt.