Prachtige stap voor chef Marco Prins: transfer naar The Chef's Table*** in New York

Prachtige stap voor chef Marco Prins: transfer naar The Chef's Table*** in New York
Marco Prins (l) en Max Natmessnig

Chefkok Marco Prins gaat het Rotterdamse restaurant Grace verlaten, om in oktober van dit jaar executive chef te worden van The Chef's Table at Brooklyn Fare. Het restaurant in New York draagt op dit moment drie Michelinsterren. Prins werkte eerder ook al voor de gerenommeerde zaak.

Op Instagram gaat Marco Prins (38), die eerder onder meer vele jaren werkte in de keukens van Oud Sluis, Parkheuvel en Zilte, dieper in op zijn bijzondere transfer. 'Ik vind het spannend, ben dankbaar en voel me gezegend dat ik mag aankondigen dat ik samen met Max Natmessnig als executive chefs aan de slag ga bij The Chef’s Table at Brooklyn Fare. We kunnen niet wachten om naar de mooiste stad ter wereld terug te keren, om als team dit nieuwe hoofdstuk aan te gaan.'

'Twee van de beste chefs ter wereld'

Prins werkte eerder al jaren samen met Natmessnig, zowel bij Oud Sluis als bij The Chef's Table, waar dus een chefswissel gaat plaatsvinden. Michelin zal het restaurant, volgens de nieuwe policy, daarom opnieuw beoordelen om eventuele sterren toe te kennen. Hoewel The Chef's Table dicht is sinds juli - na het vertrek van de chef César Ramirez - prijken er op de website van Michelin vooralsnog drie sterren achter de bedrijfsnaam.

In New York kookte Prins eerder een ster bij restaurant Ukiyo. Eigenaar Moe Issa heeft alle vertrouwen in het nieuwe duo. 'Max en Marco zijn twee van de beste chefs ter wereld, met een prestigieuze stamboom en culinaire prestaties. Daarbij zijn ze bekend met de standaarden van The Chef's Table. We zijn bijzonder benieuwd naar hun tasting menu, als we heropenen in oktober.'

Van Rotterdam naar New York

Natmessnig komt overigens over van restaurant Alois** in München, terwijl Prins nog niet zo lang geleden was aangesteld bij Grace in Rotterdam. Onlangs was er ook een mooie transfer te melden voor Bendert Krommendam (33). De huidige souschef van restaurant Spectrum** in Amsterdam wordt head chef in de nieuw te openen zaak van Sergio Herman in Tokio.