Holiday Inn Express Utrecht verkocht in deal van €17,3 miljoen

Holiday Inn Express Utrecht verkocht in deal van €17,3 miljoen

Een Franse vastgoedinvesteerder heeft het complex Maximus in de Utrechtse bedrijvenwijk Papendorp gekocht voor €17,3 miljoen. De grootste huurder in dat complex is Holiday Inn Express, een hotel met 118 kamers.

Het complex Maximus werd gebouwd in 2006. In 2012 opende IHG er Holiday Inn Express Utrecht Papendorp met 118 kamers, onder exploitatie van The Vincent Hotel Group. In 2016 kocht de New Yorkse vastgoedinvesteerder Marathon het complex en gaf het een behoorlijke upgrade waarbij het verduurzaamd werd. 

En nu neemt vastgoedinvesteerder Iroko Zen uit Frankrijk het complex over van Bryant Park Maxima, een SPV (Special Purpose Vehicle – vennootschap die specifiek is opgericht voor één transacte, red.) van Marathon.  

Met de deal is een bedrag van €17,3 miljoen gemoeid, laat Iroko Zen op haar website weten. Ook is daar te lezen dat The Vincent Hotel Group een huurcontract van 15 jaar heeft voor de locatie, wat het eerste hotel in Nederland is voor de Franse vastgoedinvesteerder.

The Vincent Hotel Group exploiteert 11 hotels in Nederland, onder de merken Holiday Inn, Holiday Inn Express en Hampton by Hilton.