Inntel Hotels verkoopt haar twee Rotterdamse hotels

Inntel Hotels verkoopt haar twee Rotterdamse hotels

Inntel Hotels verkoopt de hotelexploitatie en het vastgoed van haar twee Rotterdamse hotels, Inntel Hotels Rotterdam Centre en Mainport by Inntel Hotels. De hotels passen niet langer in de strategie en toekomstvisie van de hotelgroep.

Inntel Hotels Rotterdam Centre en Mainport by Inntel Hotels hebben samen 480 kamers onder één dak. Zij behoren daarmee in omvang tot de top 10 hotels van de Benelux en zijn het grootste hotel van Rotterdam. 

En nu verkoopt Inntel Hotels beide hotels aan investeerder Annexum. Omdat de twee hotels zijn letterlijk met elkaar verbonden zijm, is voor Inntel de verkoop van beide een logische keuze. Zowel de hotelexploitatie, inclusief alle 200 medewerkers, als het vastgoed en alle roerende zaken worden overgedaan aan de nieuwe eigenaar.

Wat nu Inntel Hotels Rotterdam Centre heet, was lang Golden Tulip Rotterdam Centre. Inntel opereerde op dat moment vijf hotels onder de vlag van Golden Tulip. In 2013 opende de groep er zelf een tweede hotel pal naast, dat werd het vijfsterrenhotel Mainport. Tegelijk met de opening daarvan werd afscheid genomen van het merk Golden Tulip en ging Inntel de hotels onder eigen naam voeren.

Na deze verkoop heeft Inntel nog vijf hotels: Inntel Amsterdam Centre, Amsterdam Landmark (2021), Inntel Zaandam (2010), Marina Beach Scheveningen (2021) en Inntel Utrecht Centre (2019).

Strategische ontwikkeling 

De verkoop van de beide Rotterdamse hotels illustreert de strategische ontwikkeling van de hotelgroep en is het resultaat van een zorgvuldige evaluatie en strategische besluitvorming met een blik op de toekomst. Eerder dit jaar werd Inntel Eindhoven al verkocht aan Westcord.

Die strategische ontwikkeling hield niet in dat de hotels niet meer in het portfolio pasten, ook lag er geen financiële noodzaak aan ten grondslag, zegt commercieel manager van Inntel Sandra van den Berg. ‘Het was meer een samenloop van omstandigheden. Begin dit jaar hebben we Inntel Eindhoven actief in de verkoop gedaan, dat hotel paste qua locatie niet meer zo bij ons. In dat proces is ook gesproken met Annexum. Zij wilden uiteindelijk Eindhoven niet hebben, maar gaven aan wel interesse te hebben in Rotterdam. Toen is dat balletje gaan rollen.’ 

Ook wijkt het Rotterdamse hotel – het zijn er twee, maar intern wordt het als één hotel gezien – wat betreft omvang wat af van de andere hotels.

‘De hotels hebben een belangrijke rol gespeeld in de geschiedenis van onze hotelgroep', zegt algemeen directeur van Inntel Hotels, Karin Geurts. ‘We zijn dankbaar voor de inzet van alle collega’s. Zij hebben enorm bijgedragen aan het succes. De beslissing om de hotels te verkopen was geen gemakkelijke. Maar we zijn ervan overtuigd dat verkoop in het belang van zowel de hotelgroep als de nieuwe eigenaar is.’ 

Annexum nieuwe eigenaar

Die nieuwe eigenaar is dus Annexum, een Amsterdamse vastgoedinvesteerder die vooral groot is in supermarktvastgoed, woningen, zorgappartementen en kantoren. Voor zover bekend is dit het eerste hotelvastgoed in het portfolio van Annexum. 

Ronald Jansen, Partner van Annexum: ‘Wij zijn erg trots op het verwerven van deze iconische full-service hotels gelegen op een mooie locatie in het hart van Rotterdam. De reis- en toerismesector laat ook in Nederland een sterke opleving zien en ook op basis van positieve lange termijntrends voorzien wij een toenemende vraag naar hotelaccommodatie. Op korte termijn delen wij graag onze visie op de toekomst van deze twee hotels.’

Exploitatie naar Cycas Hospitality

Als exploitant heeft Annexum Cycas Hospitality aan de hotels gekoppeld. De hotels blijven tot 31 oktober operationeel onder het merk van Inntel, na een overgangsperiode van twee maanden worden ze operationeel toegevoegd aan het portfolio van Cycas Hospitality. Cycas Hospitality heeft een portfolio van meer dan 50 hotels in 12 landen, ondergebracht bij 15 verschillende gerenommeerde brands. 

Cycas heeft vijf hotels in Nederland, waaronder in samenwerking met Borealis Hotel Group het vorig jaar geopende Motto by Hilton in Rotterdam, het eerste hotel in Europa van dit merk. Verder behoren ook Radisson Hotel & Suites in Amsterdam en twee dualbranded hotels tot het portfolio van Cycas: Holiday Inn Express & Suites in Deventer en Residence Inn & Moxy Houthavens in Amsterdam. Onder welke merken de Rotterdamse hotels gaan opereren, is nog niet bekend.