Hotel-Restaurant 't Lansink* wint Nederlands Kampioenschap Leermeester - Leerling

Hotel-Restaurant 't Lansink* wint Nederlands Kampioenschap Leermeester - Leerling
Foto-credits: Charlotte Mauritz / Annoncé Management

Op dinsdag 9 januari streden 6 teams om de titel Chaud Devant Nederlands Kampioen Leermeester - Leerling. Een wedstrijd die al vele jaren door het Gastronomisch Gilde op de Horecava georganiseerd wordt.

Leermeester Kay Stevense en leerling Gijs Boender van Hotel-Restaurant 't Lansink overtroffen de verwachtingen van de jury met hun gerechten en zijn daarom de nieuwe Nederlands Kampioenen. De deelnemers mochten de amuse onvoorbereid meenemen en kookte een 3 gangen menu uit een blackbox.

Oordeel van de jury

De winnaars met de jury. Fotocredits: Charlotte Mauritz / Annoncé Management
De winnaars met de jury. Fotocredits: Charlotte Mauritz / Annoncé Management

De jury bestond uit Dennis van den Beld (Landgoed ’t Roode Koper), Tom Lamers (Het Koetshuis*) en SVH Meesterkok Jeroen Robberegt (famous flavours). Juryvoorzitter Dennis van den Beld roemde de deelnemers voor hun lef om deel te nemen aan deze wedstrijd. 'Ik heb ook vaak op deze plek gestaan en het blijft iedere keer weer spannend'.

Tijdens het jureren gooide de amuse van ’t Lansink al hoge ogen. 'De simpelheid maar toch de geweldige smaken van de knolselderij amuse maakte dit gerecht subliem', aldus Jeroen Robberegt en Tom Lamers. Ook gaf de jury de deelnemers nog wat goede tips mee in de nabespreking op het gebied van sauzen en de opbouw van de amuses. 'Een amuse is een gerechtje en geen hapje', aldus Dennis van den Beld. Keukenjury Waldrik Kremer en Bart van Manen complimenteerde de deelnemers met hun nette manier van werken en de weinige waste die er was.

Prijzenregen

De winnaars kregen naast award een paar magister schoenen van sponsor Chaud Devant, een cheque van €500 euro beschikbaar gesteld door het Gastronomisch Gilde, een Big Green Egg Masterclass t.w.v. €500, een messenset van Dick, een kaartenspel van de Culiquiz, een mooie set Nederlandse vanille van Koppert Cress, een masterclass kalfsvlees van van Drie en alle deelnemers kregen naast de medaille ook een office mes van Dick.