Hotelvrijmibo XL en Hotel Leaders Network lanceren Future Hotel Leader Award

Hotelvrijmibo XL en Hotel Leaders Network lanceren Future Hotel Leader Award

Tijdens de jaarlijkse XL editie van Hotelvrijmibo en het daaraan gekoppelde kennisevent Hotel Leaders Network, op 2 februari in de Beurs van Berlage, wordt een nieuwe award uitgereikt: de Future Hotel Leader Award.

Wat ooit begon als een spontaan georganiseerde vrijdagmiddagborrel voor Amsterdamse hotelmedewerkers, is uitgegroeid tot een netwerk van formaat, wat naast de Hotelvrijmibo kwartaalborrels inmiddels ook andere evenementen organiseert. Eén keer perr jaar wordt extra uitgepakt met een Hotelvrijmibo XL, Hotelvrijmibo Connects en Hotel Leaders Network. Aan het programma van dat jaarlijkse event wordt nu ook een award toegevoegd: de Future Hotel Leader Award (FHLA).

Het gecombineerde evenement vindt plaats op vrijdag 2 februari in de Beurs van Berlage in Amsterdam.

Hotel Leaders Network

Dit exclusieve netwerkevenement voor hotelmanagers, -directeuren en -eigenaren zal de dag aftrappen om 13:00. Op het programma staan onder meer Booking.com, dat de laatste inzichten op het gebied van cybersecurity deelt. Verder Remy Gieling, een expert op het gebied van AI, ChatGPT en technologie. Daarnaast is er de HLN Scale-up Pitch van ABN AMRO, en de Hotelrede door Peter Heerschop.

Om 20.00 wordt vervolgens de Future Hotel Leader Award uitgereikt aan een aanstormend talent in de hotellerie.

Future Hotel Leader Award 2024

De Future Hotel Leader Award is bedoeld om de opkomende sterren in de gastvrijheidssector in de schijnwerpers te zetten. Deze veelbelovende leiders belichamen de kern van buitengewone gastvrijheid en hun toewijding en passie zijn onmisbaar voor het voortdurende succes van de hotelbranche.

Om in aanmerking te komen voor de nominatie voor de Future Hotel Leader Award, moeten kandidaten aan de volgende criteria voldoen:

  • Ze zijn afdelingshoofd (bijv. Hoofd Receptie, Hoofd Huishouding, Hoofd Financiën, Hoofd F&B, Hoofd Verkoop), maar niet werkzaam als Hotel- of Algemeen Manager.
  • Ze hebben minimaal 1 jaar in een hotel in Nederland gewerkt.
  • Ze zijn verantwoordelijk voor een team met minimaal 2 directe medewerkers.

De drie talenten die kans maken op deze nieuwe award zijn:

  • Aafke Goetheer – Hospitality Manager Postillion Bunnik
  • Carlos Lasara Loren – Housekeeping Manager Andaz Amsterdam Prinsengracht
  • Frédérique Selbeck – Front of House Manager Art’otel Amsterdam

De winnaar van de Future Hotel Leader Award 2024 zal beloond worden met een volledig verzorgd verblijf voor twee personen bij Pillows Maurits at the Park, inclusief andere prijzen.

Hotelvrijmibo Connects

Terwijl HLN volop bezig is, gaat Hotelvrijmibo CONNECTS van start om 17:15 uur. Dit is een inspiratie- en kennisevenement voorafgaand aan de Hotelvrijmibo. Hotello Niek van den Adel deelt zijn verhaal over veerkracht en het overwinnen van tegenslagen. Michael Diederich, met meer dan 46 jaar ervaring in musicals, theater en improvisatiekomedie, is de moderator van het evenement en zal tevens een interactieve workshop voor zijn rekening nemen.

In een primeur wordt dit jaar voor het eerst samengewerkt met een hotelschool voor een exclusieve alumni- en studentenborrel: namelijk Hotel Management School NHL Stenden. Deze zal plaatvinden tijdens Hotelvrijmibo XL tussen 19:00 – 20:00.

Hotelvrijmibo XL: Cirque de l’Hôtel

Na de uitreiking van de FHLA start de Hotelvrijmibo XL, die dit keer als thema heeft: Cirque de l'hôtel.

'Deze dag is niet alleen een viering van de hotelindustrie, maar ook een kans om te leren, te netwerken en inspiratie op te doen voor de toekomst’, aldus organisatoren Jacob de Graaff en Melle Pegman.

Inschrijven voor deze evenementen is gratis, en kan via de websites van Hotel Leaders Network en Hotelvrijmibo. Voor HLN is toegang beperkt tot hoteleigenaren, hotelmanagers, general managers, CEO’s, COO’s en regiodirecteuren. Hotelvrijmibo is toegankelijk voor iedereen die werkzaam is in de hotelindustrie.