Sigurd Snoeys nieuwe maître sommelier van Triptyque

Sigurd Snoeys nieuwe maître sommelier van Triptyque
Sigurd Snoeys.

Per medio januari heeft Triptyque, het met een groene Michelinster bekroonde restaurant van Niven en Virginie Kunz in Wateringen, met Sigurd Snoeys, een nieuwe maître-sommelier in huis met een schat aan ervaring.

Sigurd Snoeys heeft ruime ervaring in het wijnvak. Via restaurant De Zwetheul (het latere restaurant Aan de Zweth*) werd hij hoofdsommelier bij Cees Helder’s Parkheuvel*** in Rotterdam om daarna voor lange tijd wijnwinkel De Gouden Ton in Rotterdam te runnen. Vervolgens was hij tot eind 2023 mede-eigenaar van wijnbar Fou Wine & Food in Rotterdam.

‘Nadat ik uit de wijnbar was gestapt ging het toch weer een beetje kriebelen’, vertelt Snoeys. ‘Triptyque kende ik natuurlijk, heb daar ooit een van mijn fijnste eetervaringen gehad. Bij het jonge ambitieuze team van het restaurant kan ik mijn kennis en ervaring zeker kwijt. De wijnkaart die Leroy Pechler, de vorige maître-sommelier naar InterScaldes vertrok, heeft achtergelaten is een feestje.'

'Zeker op het gebied van de klassieke wijnen. Dus het gaat veel meer om het voortzetten en uitbouwen van de wijnkaart dan om een geheel nieuwe kaart te maken. Tenslotte gaat het om wat past bij het restaurant en de gasten. Met mijn achtergrond denk ik dan aan het toevoegen van een paar low-intervention wijnen, zoals bijvoorbeeld de wijnen van Frank Cornelissen (Etna - Italië).’