KHN-voorzitter Marijke Vuik: 'EK voetbal is mooie omzetboost'

KHN-voorzitter Marijke Vuik: 'EK voetbal is mooie omzetboost'
Marijke Vuik (fotobron: Guus Schoonewille)

Hoewel ik zelf niet de allergrootste voetbalfan ben, vind ik het wel heel mooi om te zien hoe sport mensen samenbrengt. En waar is dat zichtbaarder dan in onze geliefde horeca?

Ik kan me de bloedstollende avonden in de kroeg met vrienden nog goed herinneren. Het laatste Nederlandse doelpunt werd gescoord, het fluitsignaal klonk en we vlogen elkaar in de armen: weer een wedstrijd gewonnen! Dit jaar staat er een geweldige sportzomer voor de deur met onder andere het EK voetbal in Duitsland. En daar liggen niet alleen voor Oranje mooie kansen, maar ook voor ons als horecaondernemers.

Voor veel ondernemers betekent het EK een welkome omzetboost, zeker in tijden waarin elke extra euro telt. De afgelopen maanden heb ik het enthousiasme gezien waarmee jullie je voorbereiden om van het EK voetbal een succes te maken. Van grote schermen tot speciale borrelkaarten en originele ‘Oranje’-activiteiten; de creativiteit van veel ondernemers kent geen grenzen.

Wat mij betreft is het creëren van de perfecte sfeer het allerbelangrijkst. Vlaggen, sjaals, grote schermen, comfortabele zitplekken en een fijn achtergrondmuziekje zorgen ervoor dat gasten ook na de wedstrijd nog even lekker blijven hangen. Met een speciaal EK-menu met hapjes en drankjes scoor je ook punten als ondernemer.

Wat dacht je van een oranje cocktail, loaded nacho’s of een biertoren met goede borrelhappen als combideal? Een speciaal aanbod verhoogt niet alleen de omzet, maar maakt ook de beleving compleet. En wil je het Oranje-gevoel nog meer aanjagen? Denk dan eens aan een leuke prijsvraag waarmee gasten een gratis borrelplank kunnen winnen tijdens een van de wedstrijden. Of een pubquiz over de voetbalhelden van de afgelopen eeuw.

Het zou prachtig zijn als Nederland ver komt in het EK en dat we dit samen kunnen vieren in de horeca. En is het feest weer voorbij, kijk dan eens naar de topscorers binnen je eigen bedrijf en organiseer een leuke teamactiviteit. Dan geniet je de rest van de zomer van een topteam dat trots en plezier uitstraalt.
Ik wens jullie allemaal een succesvolle en sportieve zomer.

Marijke Vuik is eigenaar van Biercafé Doerak, Café Het Klooster en Slijterij Hoptic in Delft. Ook is ze organisator van twee bierevenementen in Delft. Ze is sinds 7 maart 2023 voorzitter van Koninklijke Horeca Nederland.

Bekijk deze collectie

Financieel gezond

Bij het exploiteren van een horecazaak komt enorm veel kijken. Vooral op financieel gebied. In deze collectie staan tips & tricks om het rendement van je horecazaak te verhogen. Ook bevat de collectie kennisartikelen over financiering en (het voorkomen van) faillissement.