Vernieuwd Restaurant Vermeer opent eigen Wijnkamer in Amsterdam

Vernieuwd Restaurant Vermeer opent eigen Wijnkamer in Amsterdam
Chef Baquero Garces (r) en sommelier Dannis Apeldoorn.

Restaurant Vermeer in Amsterdam krijgt een subtiele update en onder leiding van chef Sebastian Baquero Garces introduceert het restaurant een nieuw concept in NH collection Amsterdam Barbizon Palace: Vermeers Wijnkamer. Gasten kunnen daar terecht voor een goed glas wijn, zonder dat een diner verplicht is.

De ‘lipstick renovatie’ van Vermeer is bewust ingetogen. De uitstraling is eigentijdser geworden, maar het vertrouwde karakter blijft behouden. De sfeer blijft intiem en stijlvol. In de keuken blijft de focus liggen op verse, lokale ingrediënten en seizoensgebonden gerechten met duidelijke smaken.

Vermeer blijft zichzelf

Vermeer blijft een plek waar ambacht, smaak en creativiteit samenkomen. De keuken werkt met verse, lokale producten en zet in op uitgesproken smaken. Het menu wisselt mee met de seizoenen en houdt rekening met duurzaamheid. Gasten worden ontvangen in een ontspannen sfeer, zonder strakke etiquette of formele regels. De verhalen achter de producten, wijnen en mensen staan centraal in de beleving.

Team Restaurant Vermeer.
Team Restaurant Vermeer.

Toegankelijke wijnbeleving in wijnbar

De nieuwe wijnkamer is gevestigd op de plek van de voormalige bistro Bottles & Jars, in NH Collection Amsterdam Barbizon Palace aan de Zeedijk. Vermeers Wijnkamer dient als een verlengstuk van het restaurant: ‘de antichambre van Vermeer.’ De wijnen komen uit de kelder van Vermeer en worden per glas geschonken. Verfijnde bites sluiten aan bij de stijl van het restaurant. De selectie is samengesteld door chef Baquero Garces en sommelier Dannis Apeldoorn.

De gezichten achter het concept

Dannis Apeldoorn en Sebastian Baquero Garces zijn samen verantwoordelijk voor de nieuwe koers. Apeldoorn heeft meer dan dertig jaar ervaring in de horeca, waaronder 23 jaar als head sommelier bij Hotel de L’Europe en Restaurant Bord’Eau**. Zijn diepgaande wijnkennis en natuurlijke mentorrol maken hem de ideale persoon om de wijnbeleving bij Vermeer naar een hoger niveau te tillen, met behoud van toegankelijkheid.

Chef Baquero Garces werkte eerder onder meer in Frankrijk met Alain Ducasse. Hij brengt 22 jaar internationale ervaring mee. Hij werkt vanuit de herkomst van ingrediënten en vertaalt deze naar een duurzame, kleurrijke en smaakvolle keuken die de natuur volgt.

Restaurant en wijnkamer

Vermeer wil een breed publiek aanspreken. Gasten kunnen kiezen voor een uitgebreid diner in het restaurant of voor een ontspannen glas wijn in de wijnkamer. In beide gevallen draait het om smaak, eenvoud en gastvrijheid

Onderwerpen beheren

Mijn artikeloverzicht kan alleen gebruikt worden als je bent ingelogd.