Restaurant Vossius dicht na huurachterstand

Restaurant Vossius in Amsterdam is maandag leeggehaald omdat de exploitanten, topkok Robert Kranenborg en John Vincke, maandenlang de huur niet hebben ...

Maussen: 'We zijn nu op zoek naar een nieuwe huurder. Vandaar dat het pand leeg moet worden opgeleverd.'

In opdracht van de deurwaarder heeft een verhuisbedrijf het hele restaurant ontruimd. Het luxueuze restaurant Vossius opende pas eind 2001 de deuren. Onder aanvoering van Kranenborg, de voormalige kok van het Amstel Hotel in Amsterdam, kreeg Vossius kort na de opening al een Michelinster. Het restaurant had een permanente limousineservice om gasten van en naar hun hotel te brengen.

Volgens Maussen is de huurachterstand medio 2002 begonnen. Door een flinke schuldenlast kon het restaurant de huur sinds die tijd niet meer opbrengen. De Nedstede Groep zegt diverse gesprekken te hebben gevoerd met Kranenborg en Vincke over de situatie, waarbij een paar keer uitstel van betaling is verleend.

De verhuurder wil niets kwijt over de hoogte van de huur, maar het is wel een fiks bedrag. 'Het is een groot pand dat met de allerduurste materialen is verbouwd.' Zo is het plafond bedekt met bladgoud. Bij de inrichting van hun restaurant deden Kranenborg en Vincke een beroep op de beroemde binnenhuisarchitect Cees Dam en zijn zoon Diederik.

Volgens De Nedstede Groep kunnen Kranenborg en Vincke de ruimte weer huren als zij met genoeg geld over de brug komen, inclusief een paar maanden borg. Er hebben zich nog geen nieuwe huurders gemeld.

Bekijk deze collectie

Inrichting

Bij de inrichting van je horecazaak en je terras komt veel kijken. Je wilt dat de sfeer past bij het concept en je gasten aanspreekt. Er zijn veel aspecten waar je rekening mee moet houden. In deze collectie tips en inspiratie op het gebied van interieur en exterieur: van het interierontwerp tot meubilair en van routing tot sfeer.

Onderwerpen beheren

Mijn artikeloverzicht kan alleen gebruikt worden als je bent ingelogd.