,,Door de jaren heen is de Robijn Fashion Award uitgegroeid tot een goede en kwalitatief zeer hoogstaande prijs. Er werd veel tijd gestoken in de begeleiding en de shows waren fantastisch. Het is te betreuren dat het dan in een keer verdwijnt, aldus Theunissen. Volgens haar was het probleem waar de organisatie tegenaan liep - het commercieel vertalen van een ontwerp naar een confectielijn - wel op te lossen geweest.
,,Ze hadden de regels kunnen bijstellen. Zodat de deelnemende ontwerpers weten dat hun creaties eventueel aangepast zouden moeten worden om geschikt te zijn voor de verkoop in warenhuis de Bijenkorf. Maar waarschijnlijk kostte het ook te veel geld. Omdat het nu eenmaal economisch niet zo goed gaat, worden dit soort initiatieven door sponsors snel teruggedraaid.
Het is de vraag of er een andere partij is die eenzelfde prijs, van hetzelfde niveau wil ondersteunen. ,,Het is wel te hopen. Een prijzenslag op dit niveau is toch de manier om er talent uit te pikken, dat zich vervolgens ook aan de buitenwereld kan laten zien, aldus Theunissen.
Esther van Maurik, hoofdredacteur van het modevakblad Link, verwacht zeker niet dat de stopzetting van de Robijn Fashion Award de teloorgang betekent voor Nederlands modetalent. ,,Het was natuurlijk een mooi podium, maar als Robijn het reclamebudget halveert en de Bijenkorf voorts problemen heeft met de productie, dan wordt het een negatieve optelsom en sneuvelen dit soort projecten helaas.
Van Maurik denkt dat het beter is al sin de toekomst zon talentprijs wordt losgekoppeld van een commerciële sponsor. Zij meent dat in Nederland zeker ruimte is voor een soortgelijk evenement. ,,Wellicht kan aansluiting worden gevonden met de organisatie van de Amsterdam Fashion Week, die in januari weer plaatsvindt. Of met een aantal publiekstijdschriften zoals Elle of Esquire, opteert Van Maurik.