Jaap Venendaal: nieuw hotel in Ede

Jaap Venendaal: nieuw hotel in Ede

Hotelondernemer Jaap Venendaal gaat een nieuwe hotel bouwen naast bioscoop CineMec in Ede, vlakbij de A12. De bouw moet in 2014 beginnen. Venendaal is al exploitant van vijf hotels, waaronder Landgoed Avegoor en Hotel de Wageninsche Berg.

Jaap Venendaal ontwikkelt het nieuwe hotel in Ede samen met partners Green Real Estate, Bogor Projectontwikkeling en Kolpa Architecten. Er liggen plannen voor een luxe hotel aan de Laan der Verenigde Naties in Ede, naast CineMec.

Venendaal is van mening dat het hotel rendabel is, onder meer omdat Ede een dergelijke voorziening nog niet kent. Ondanks het feit dat er diverse internationale bedrijven binnen de gemeentegrenzen liggen. Ook het natuurschoon en het recreatieve karakter van de Veluwe zullen gasten genereren. Evenals het toekomstige World Food Centre.

Omwonenden zijn per brief geïnformeerd en worden binnenkort uitgenodigd voor een bijeenkomst, waarin de plannen worden toegelicht,' meldt de regionale website HoogenLaag.nl.

Jaap Venendaal heeft al vijf andere hotels in Wageningen, Ede, Ellecom en Winterswijk.Ook was hij general manager van het NH Krasnapolsky hotel in Amsterdam. Recent nam hij de exploitatie van Landgoed Avegoor over van Hoscom.