Onthullingen GaultMillau: kanshebbers awards en nieuwe gids

Onthullingen GaultMillau: kanshebbers awards en nieuwe gids

GaultMillau presenteert maandag 3 november haar nieuwe culinaire gids voor 2015. Ook worden dan de diverse awards uitgereikt. Jan van Lissum doet alvast wat onthullingen over de gids en de award winnaars. Wie maken kans op de award voor Hotel van het Jaar, Terras van het Jaar en het meest Duurzame restaurant van het Jaar.En op welke award maakt Jaimie van Heije kans?

In de GaultMillau gids staan vijf restaurants die stijgen van 16 naar 17 punten. Welke dit zijn maakt Jan van Lissum maandag bekend. Eén restaurant stijgt van 18 naar 18,5 punten. En de hoogste genoteerde nieuwe restaurants bevinden zich in Amsterdam en Rotterdam.

Hotel van het Jaar

Kanshebbers op de titel voor Hotel van het Jaar 2015 zijn: Het Arresthuis in Roermond van Van der Valk, Prinsenhof in Groningen en het Waldorf Astoria in Amsterdam. Een van deze locaties kan maandag de award voor Hotel van het Jaar mee naar huis nemen.

Terras van het Jaar

Kanshebbers voor de award Terras van het Jaar: Het Bosch in Amsterdam – Bridges/Sofitel Legend The Grand ook in Amsterdam en Tante Koosje in Loenen aan de Vecht.

Duurzaam Restaurant

Kanshebbers voor de award Duurzaam Restaurant van het Jaar: Het Ambacht in Heerenveen, Aan Sjuuteeänjd in Schinnen en Piloersemaborg van Dick Soek in Den Ham.

Prijs-Plezier

Kanshebbers voor de award Prijs-Plezier 2015 zijn Eindeloos in Leeuwarden, Jaimie van Heije Restaurant in Ouderkerk aan de Amstel en Vesters in Nijmegen. Dit laatste restaurant levert ook een genomineerde voor de award Talentvol Gastvrouw/Gastheer van het jaar, namelijk  Nikolien Vesters -  Verstraelen, ze is mede-eigenaresse van Vesters.

Genomineerden voor de titel Belofte van het Jaar, Tatlentvol Sommelier en Talentvol Gastheer/Gastvrouw maakte GaultMillau eerder dit jaar al bekend.

Alvast een gids bestellen? Klik hier.