Omar Dahak en terrastopper De Boterlap werken samen

Omar Dahak en terrastopper De Boterlap werken samen

Café De Boterlap in Harderwijk, in 2009 uitgeroepen tot beste terrasbedrijf van Nederland, gaat nauw samenwerken met topkok Omar Dahak. De voormalige kok van sterrestaurant 't Nonnetje in Harderwijk moet in eerste instantie de kwaliteit van de lunchgerechten van De Boterlap optrekken.

Dahak werkt sinds deze maand samen met De Boterlap. Hij heeft de menukaart van het eetcafé aangepast met als doel deze op een hoger plan te brengen. Zo is er onder andere extra aandacht voor duurzame producten, biologisch vlees en groenten van de bekende leverancier De Lindenhoff in Baambrugge en een nieuwe koffielijn van Buscaglione.

‘Naast de kaart zal er ingespeeld worden op het seizoen waarbij gedacht moet worden aan asperges en straks ook het mosselseizoen’, aldus Dahak in een toelichting.

De samenwerking tussen De Boterlap en Dahak gaat vermoedelijk verder dan de huidige aanpassingen op de kaart. Dahak: ‘In de nabije toekomst speelt ook de gedachte om het Boterlapconcept breder te trekken waardoor er nog meer accent wordt gelegd op het restaurantgedeelte’.

De Boterlap won in 2009 de Misset Horeca Lipton Ice Terras Top 100. De boterlap werd door de vakjury destijds omschreven als een echt terrasbedrijf waarbij het terras het kloppende hart vormt van de bedrijfsomzet is.

Omar Dahak maakte als jonge kok faam bij ’t Nonnetje in Harderwijk. Hij zorgde ervoor dat het restaurant een Michelinster kreeg. Na zijn vertrek werkte hij onder meer voor het luxe resort Hof van Saksen in Drenthe. De laatste tijd is hij met zijn bedrijf Cuisine Homard actief als adviseur voor horecabedrijven.

Bekijk deze collectie

Menukaart

De menukaart is misschien wel het belangrijkste onderdeel van de bedrijfsvoering. Hier staat immers datgene wat je verkoopt. Hoe maak je een menukaart, wat zet je erop en welke prijzen horen daarbij? In deze collectie tips en inspiratie voor het maken van een winstgevende menukaart.