Babo Café opent koffieschool

Babo Café opent koffieschool

Babo Café, de Arnhemse nummer 24 in de Misset Koffie Top 100, opent een koffietrainingslocatie: Babo Coffee. Voor de opleidingen gaat Babo de samenwerking aan met Leopold Koffieschool uit Utrecht.

Babo Coffee opent half oktober de deuren en is schuin tegenover Babo Café gevestigd. Het opleidingscentrum vaa de nummer 24 in de Koffie Top 100 richt zich op zowel particulieren als professionals.

De groeiende vraag naar kwaliteitskoffie vormde de aanleiding om een pand te openen waar koffieopleidingen gefaciliteerd kunnen worden. De koffietrainingen en -workshops worden gegeven in samenwerking met Joost Leopold, die in Utrecht de Leopold Koffieschool heeft opgericht.

Eigen koffiemerk

Babo Coffee is ook een gevolg van de populariteit van het eigen koffiemerk. In eerste instantie waren die bonen alleen voor de particuliere markt, maar intussen nemen tientallen horecabedrijven koffie af bij Babo.

Babo Coffee heeft twee barista's in dienst. Sinds 2011 werkt Bonne Postma bij Babo, en traint ook het personeel in het café. Ook is hij als trainer verbonden aan de Leopold Koffieschool.

The Village

Sinds augustus dit jaar werkt ook Rob Kerkhoff bij Babo. Kerkhoff werkte hiervoor bij The Village in Utrecht, waar hij bijdroeg aan de eerste plek in de Koffie Top 100 in 2013. Hij was vierde op het NK barista en won de Louis Clausbokaal voor beste nieuwkomer.

Data en inschrijven voor workshops en trainingen bij Babo Coffee zijn te vinden op de site van De Koffieschool.