Nederlanders maken duurste pizza ter wereld

Nederlanders maken duurste pizza ter wereld

Op dit moment proberen medewerkers van Al Capone's Pizza's in het Utrechtse Haarzuilens de duurste pizza van de wereld te maken. De pizza heeft het formaat van een gewone pizza maar zal door de pizzakoerier niet voor minder dan een euro of 2000 worden afgeleverd.

Volgens initiatiefnemer Danny Galiart rechtvaardigen peperdure ingrediënten de prijs van het Italiaanse gerecht. ‘We gebruiken bijvoorbeeld kaas die 1100 euro per kilo kost en ook verwerken we truffels in de pizza.’

Die truffels kosten 3800 euro per kilo, aldus Galiart. Hij heeft zich de afgelopen maanden laten adviseren door specialisten uit Italië op het gebied van truffels, exclusieve kazen en vlees.

Het vorige record staat op naam van de Britse topkok Gordon Ramsay, die een pizza maakte met een kiloprijs van 1600 euro. Om in het Guinness Book of Records te belanden moet de pizza die Al Capone’s maakt meer opleveren. Galiart verwacht dat zijn creatie minstens 2000 euro op zal leveren.

De pizza wordt vrijdagmiddag geveild op het evenement De Smaak van Italië op Kasteel De Haar, de opbrengst komt ten gunste van het goede doel Kunst der Verlichting, een stichting die kansarme kinderen helpt onderwijs te volgen.