blog

Cafétoppers gezocht

Café 936

Voor Misset Horeca is het verkiezingsseizoen geopend. Dat betekent dat voor onze Top 100’s, Terras, Koffie, Cafetaria en Café, mystery visitors en vakjuryleden het land doorreizen om deelnemers aan de wedstrijden te bezoeken en professioneel te beoordelen.

Cafétoppers gezocht

Het is een belangrijke taak en de juryleden nemen dat dan ook erg serieus. Het is ook vaak best moeilijk. Maar na het jurytraject komen toch de besten iedere keer bovendrijven.

De vakjury neemt dit jaar, anders dan in voorgaande jaren, de eerste ronde voor haar rekening. Zo zijn deze professionals de poortwachter naar ronde twee. In de tweede ronde worden de beste 125 die nog over zijn, bezocht door mystery visiters. Ten slotte gaat de hoofdjury bij de ondernemers bovenaan de lijst op bezoek en velt het uiteindelijke oordeel.

Café Top 100

Vakjury Café Top 100

De laatste aftrap was die van de Café Top 100. De meeste vakjuryleden kwamen hiervoor woensdag 2 mei samen bij Tapperij De Zwijger in Houten. Hier bereidden ze zich voor op het nieuwe seizoen. Vragenlijsten werden doorgenomen, criteria aangescherpt en ideeën uitgewisseld. Hiermee kunnen ook de juryleden voor onze oudste verkiezing op pad. Meer dan twintig jaar geleden gestart als Café van het Jaar-verkiezing en later als de Café Top 100 om de cafésector een hart onder de riem te steken. Om de ondernemer die gastvrijheid en vakmanschap hoog in het vaandel heeft staan in het zonnetje te zetten. En dat is tot op de dag van vandaag nog steeds zo.

We zijn ook dit jaar op zoek naar cafétoppers, ondernemers die succesvol zijn, die zich onderscheiden en innovatief zijn. Laat u iedere dag zien dat het uitbaten van een café een vak is? Biedt u met uw gastvrijheid een veilige en gezellige plek voor mensen om elkaar te ontmoeten en is bij u iedereen welkom? Wilt u uw bedrijf laten beoordelen door een jury? Inschrijven kan nog tot en met zondag 13 mei.

Marjon Prummel, hoofdredacteur Misset Horeca

Reageer op dit artikel