nieuws

Johan Vlemmix start zelfbedieningscafé

Café

Brabander Johan Vlemmix, vooral bekend als groot fan van Het Koninklijk Huis, zegt de oplossing te hebben voor het rookverbod in de horeca. Vlemmix start een zelfbedieningscafé en spreekt van een ‘unieke formule in de hele wereld’.

Johan Vlemmix start zelfbedieningscafé

Bezoekers van zijn Paleis Soestdijk in Eindhoven, een locatie met horecabestemming en eigendom van Vlemmix, betalen in de entreeruimte een bepaald bedrag.

‘We denken aan 25 euro. Daarna bestreden ze de caféruimte, waar wel een paar honderd mensen terecht kunnen. Het enige verschil met een gewoon café is dat ze er niet bediend worden, maar de drankjes zelf kunnen pakken’, aldus Vlemmix in het Eindhovens Dagblad.

Vlemmix, die zegt het een unieke formule in de hele wereld is, laat personeel met camera’s vanuit de entreehal toezicht houden op het café. Via een computersysteem kunnen bezoekers zelf hun muziek draaien.

De ondernemer heeft nog geen contact opgenomen met de gemeente over zijn plan. Momenteel wordt Paleis Soestdijk, gevestigd aan de binnenring van Eindhoven, voor 50.000 euro verbouwd.

Wanneer het concept aanslaat, wil Vlemmix ook vestigingen van het zelfbedieningscafé in Helmond, Utrecht en Amsterdam. Hij zegt over de nodige vastgoed te beschikken.

Reageer op dit artikel