nieuws

Nederlanders maken 415 miljoen daguitjes

Café

Nederlanders maken jaarlijks zo’n 415 miljoen daguitjes. Dit komt neer op een gemiddelde van 26 dagtripjes per persoon per jaar. Dat blijkt uit resultaten van een onderzoek van het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen (NBTC) onder vijfduizend personen.

Nederlanders maken 415 miljoen daguitjes

Vooral vijftigplussers blijken dol te zijn op een dagje weg in eigen land: de Nederlandse senioren doen het elk jaar meer dan 100 miljoen keer.

Bijna een kwart van alle Nederlandse dagtrips duurt minimaal vier uur. In dit soort gevallen worden meestal pretparken, dierentuinen of evenementen bezocht. Een dagtrip moet minimaal twee uur duren om aan de criteria te voldoen.

‘Alleen winkelen is overigens geen dagtrip’, verduidelijkt een zegsman. ‘Maar als ze na het winkelen ook een half uur op een terrasje gaan zitten weer wel.’

Reageer op dit artikel