nieuws

Dode vrouw in huis oud-biermagnaat

Café

De politie in St. Louis stelt een onderzoek in naar de dood van een jonge vrouw in het huis van August Busch IV, de voormalige topman van bierconcern Anheuser-Busch. Het duurt waarschijnlijk vier tot zes weken voordat de precieze doodsoorzaak bekend is, al meldde de politie redelijk snel dat het vermoedelijk om een overdosis gaat.

Dode vrouw in huis oud-biermagnaat

Het is niet duidelijk of August Busch zelf aanwezig was in huis. De 27-jarige Adrienne Martin had sinds een jaar een relatie met de voormalige biertopman. Volgens de advocaat van Busch is er geen enkele reden om te denken dat er een misdrijf is gepleegd. Busch was van 2006-2008 de hoogste baas bij Anheuser-Busch. Toen werd de onderneming overgenomen door InBev. Sindsdien leefde de 46-jarige oud-topman teruggetrokken.

Corvette

Het is niet voor het eerst dat hij in het nieuws komt voor niet zakelijke redenen. Als 20-jarige student zat hij achter het stuur van een Corvette die verongelukte. Daarbij kwam een vrouwelijke inzittende om het leven. De jonge telg uit het biergeslacht werd enkele uren later onder het bloed thuis aangetroffen, waar hij claimde aan geheugenverlies te lijden. Na zeven maanden onderzoek werd besloten hem niet strafrechtelijk te vervolgen.

Raak schot op banden

Een jaar later moest de politie hem na een achtervolging tot stilstand brengen met een gericht schot op zijn banden toen hij met te hoge snelheid bijna een undercover politiewagen raakte. Busch verklaarde later dat hij dacht dat de politiemensen kidnappers waren en hij daarvoor op de vlucht was. Hij werd met drie klachten voor de rechtbank gesleept, maar werd door een jury op alle punten vrijgesproken.

Reageer op dit artikel