nieuws

Vraag naar trappistenbier is te groot

Café

De zeven erkende Nederlandse en Belgische brouwers kunnen de productie van hun trappistenbier nauwelijks aan. Sinds februari zijn er al problemen om aan de vraag te voldoen. ‘Iedere week is er wel een bier op en wordt de levering vertraagd.

Vraag naar trappistenbier is te groot

Dat meldt NOSop3.nl. Bij La Trappe, dat wordt gebrouwen in het Tilburgse Koningshoeven, zijn er flinke problemen. ‘Iedere week is wel een bier op en wordt de levering vertraagd’, aldus directeur Thijs Thijssen tegen de omroep. ‘Speciaalbieren worden steeds populairder en wij merken dat behoorlijk in de vraag.’

Om in Brabant de capaciteit te kunnen vergroten, worden extra gisttanken geplaatst. Dat moet in het klooster, want wordt er buiten de deur gebrouwen dan verliest La Trappe het keurmerk ‘Authentiek Trappist Product’.

Orval

Bij Orval steeg de productie in tien jaar met 25 miljoen liter naar 65 miljoen liter. Desondanks komt het voor dat klanten tot wel twee weken moeten wachten op hun bestelling.

Zakelijk directeur François de Harenne van Orval meldt in het bericht dat de vraag sinds begin dit jaar alleen maar is toegenomen. Het marktaandeel trappistenbieren steeg in een periode van zes jaar met liefst 8 procent tot 12,8 procent. De krant De Tijd spreekt zelfs van een heuse trappistenhype.

Reageer op dit artikel